Dagens träning!

Idag lyckades vi hinna med att rida alla hästar. Vi började med att ta en uteritt på Fürstinna och Cortez på ca 40 minuter. Dom har ju mest gått nybörjarlektioner och har inte fått komma ut något på ett tag nu, så det njöt dom av. Sedadn tog vi Prestige och Golden på den nedre dressyrbanan. Prestig börjar tyckte det är roligt med dressyr igen. Han kan göra både ökad trav, galopp, passage och lite allt möjligt utan att bråka och protestera. Han springer framåt helt frivilligt vilket är helt fantastiskt för den kraken. Annars brukar det inte gå att fatta galopp ens utan att han står antingen på frambenen eller bakbenen och vägrar att jobba!

Sen klockan sju kom Christo, eller ja, tjugo över sju. Diavolo har fått flyttat in i Tenors gamla box brevid Prestige så dom får en kamrat att kivas med. 

Runt nio så skulle Malibu ridas. Vi började bra. Efter en stund så tyckte hon att det var nog, jobbigt att jobba va. Så då började vi och studsa lite. Så då fick Johanna gå efter Inger som kom och hjälpte. Det känns mycket bättre om Inger är med och kollar när vi rider på Malibu eftersom att det inte är våran häst och när hon konstrar sig och ska dansa på bakbenen. Det räckte med att Inger kollade ett par minuter så kunde hon säga att hästen troligtvis är bortsämd, inte riden ordentligt. Ägaren är en ungdom som troligtvis har låtit henne stegra i protest och inte vågat göra något åt saken. Så när Mallis inte vill arbeta mera så har hon lärt sig en massa dumheter för att slippa undan, Men nu ska det bli andra bullar! Det är så synd för annars är hon super fin och trevlig att rida. Men hur kul är det att rida en häst som jobbar på bra, men sedan helt plötsligt tvärstannar och reser sig? Nej det är något som vi ska försöka jobba bort, men det kan ju ta ett bra tag ... Men med Ingers hjälp ska vi nog klara av det!
Hon är även till salu, Någon som är intresserad?
Säkert inte speciellt dyr då det är en heldel jobb med henne. Men annars är hon hur trevlig som helst i hantering och annat. Lite osäker på sig själv bara. Mellan 5-7 år, Svenskt varmblod, dressyrhäst. Allt vi vet om henne.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0