Effektiv förmiddag

Idag försov vi oss (igen) men hästarna hade fått både kraft och hö/halm innan halv 9.
Vi gick upp till huset och åt frukost och var allmänt slöa men så fort vi släppt ut hästarna som skulle ut var det full rulle. Klockan 11 var vi "klara" i stallet med morgontjänsten, så då började städa båda sadelkamrarna. Cristos fick sig en rejäl skrubb i och på skåpen.
Mattorna i båda sadelkamrarna fick komma ut och se lite dagsljus och tusan vad dammigt där blir på bara ett par dagar. Sen sopade vi ut allt skit som var där inne, tog lite spindelväv..
Efter det knåpade vi ihop ett träns till Malibu, som tidigare har fått låna Fürstinnas grejer men det är så jobbigt att fixa med hålen och ändra längd varje gång man ska rida.
Så vi hittade ett brunt rundsytt träns, som egentligen är till för kandar (dvs två bett) så vi tog bort en rem och bytte pannbandet till ett brunt med smal fläta på. Passar perfa eftersom tyglarna är rundsydda och flätade.
Nu hoppas vi bara att det passar på lilla Mallis :)

Igår hann vi med att rida Malibu och Golden en stund innan kvällsfodringen. Ingen bra idé att ha dom två tillsammans på samma ridbana. Dom står ju i stallet och flörtar hela dagarna och Golden är förälskad i henne. Så fort Fanny kom närmare än 25m blev Golden jättetänd och ja, ni kan ju räkna ut vad en hingst vill göra med en snygg brutta va ;)
Lilla Vincent och Fia (grannens underbara valpar som vi vill ha) hade lyckats på nåt konstigt sätt att hoppa upp på en pallé eller vad det heter (sån man har under halmen i halmförråd för att det inte ska bli blött & fuktigt om ni förstår?) så dom var 1,5m över marken och kom inte ner!! Så vi fick se till att Hans ringde Romano (ägaren) så fick han komma och hämta sin puppy, Vincent trillade ner men klarade sig tack och lov. Fia fick vi lov att rädda över till vår sida av staketet och ååhhh jag vill ha henne!! Pluttinuttis.
Romano ville ge oss varsin valp igår igen men vi får inte för Hans, men vi ska försöka smöööra lite till, valparna vill ju uppenbarligen vara hos oss eftersom dom fortsätter smita över till oss ;)

Idag ska/borde vi motionera Prestige, Malibu, Cortez & Fürstinna. Vi får se vilka vi hinner med :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0