Söndag och ledighet

Vi sa ju att det var varmt igår, eller hur? Vet ni hur vamt? Jo 43 grader i solen och kl halv sju på kvällen var det 42!!


Idag var det vår "lediga" dag. Vi tog en lång sovmorgon till halv 12 och gick sedan upp i lugn och ro.
Efter frukost började vi städa i vårt rum, möblerade om och dammsög. Sedan var vi upp till stoa huset och hittade en tillbringare och en vas. 
När vi var ute i stallet och mockade så gjorde vi två "leksaker" till Prestige och Diavolo. Vi hittade två gamla dunkar som vi fyllde med lite mat och så hängde vi upp dom i boxarna.
Prestige var riktigt smart och fattade direkt hur han skulle göra. Diavolo däremot, han har tuggat mitt på dunken så han fick inte ut någon mat... Pirris är därmed snäppet vassare än Diavolo haha.

Nu sitter vi på rummet med varsinn påse chips och väntar på att hästarna ska ha ätit upp ordentligt, för Malibu och Prestige ska motioneras idag. 
Senare ikväll blir det favorit i repris sen gårdagen och rider till kiosken med Cortez och Fürstinna.  

Bilder från igår, mys med Diavolo & Mara



Pall Mall är det rätta valet säger Mara!


/Johanna

Dagens träning!

Idag så var det så fruktansvärt varmt hela dagen. Det gick upp över 40 grader! Så det blev ingen ridning förns klockan nio på kvällen. Vi tog Fürstinna och Prestige på en lite tur och svängde förbi kiosken och köpte glass och coke. Det var trevligt, men det är fortfarande väldigt varmt ute.

Vi lyckades iallafall få med oss kameran på turen och tog lite bilder.

Prestige tänkte leka "fånga hunden".

Johanna och Fürstinna.

Utsikt   (Ursäkta dom dåliga bilderna, men det gick inte så bra att fota.)


Johanna och Fürstinna.

Fürstinna och Prestige.

Mumms tänkte Prestige ...


Dom andra bilderna blev så dåliga så dom är inte ens värda att lägga upp. Det är så synd för man får inte med utsikten som den verkligen är på bild.
Och på bilderna ser det ut som att det är jätte mörkt ute, men det är det inte. Kameran som spökade lite ...


Buenos dias!

Idag har vi varit med Hans och lördagshandlat. Vi åkte runt i Fuengirola till Saluhallen, El Corte Inglés och till sist Mercadona. Hans var på riktigt bra humör så vi fick varsinn glass! :)

Det är ruskigt varmt idag, över 30 grader i skuggan med varma vindar. Vi svettas när vi sitter stilla!! Då är det illa, man orkar inte lyfta ett finger i denna värme. Så nu ska vi upp och äta lunch sen blir det hopp i poolen.
Vi köpte lime idag också, så det skall göras mojitos idag!
Grannen har en stor myntaodling precis vid ridbanan där vi får gå och plocka, så här råder definitivt ingen brist på mynta, som annars är rätt så dyr att köpa i affären.

Senare blir det en uteritt på Prestige och Fürstinna, ska försöka komma ihåg att ta med en kamera, så ni får se lite bilder från vårt underbara campo här. Love it!
Idag eller imorgon ska vi göra hästarna fina, schamponera och knoppa och greja så vi kan ta riktigt tjusiga bilder på alla hästar, och skriva lite information om dom och sådär skojigt.

Nu lunchtime! Hasta luego!

Dagens shopping!

Vi var ju inne en sväng på Decathlon och handlade lite prylar. Allt var så utplockat så det fanns knappt något kvar! Vi får åka in på Söndag igen och handla det sista som vi skulle ha.

Det som vi köpte idag:

1) Sårspray - Desinficera och rengör sår.
2) Flugskydd rollon - Flugskydd i rollonformat för ansiktet.
3) Shampo - Shampo med flugskyddseffekt.
4) Glansspray - Glansspray till man och svans.
5) Hästsalva - Skyddar små överträdelser av epidermis. Hjälp reconstitution vävnad. Aktiv hårväxt. (Till Cortez)
6) Hovkratsar


Fredag

Nu är vi klara i stallet och jag ska ta en snabb dusch innan vi drar till Decathlon för att kolla ytterligare lite hästprylar. Inte shoppinggalna, inte alls ;)

Senare idag kanske vi tar en uteritt, skulle vara mysigt!! Kanske svänga förbi kiosken och köpa varsin glass :D

Vi hörs senare!
/Johanna


Dagens träning

Idag efter lunch tog jag en powenap på 40 min och vaknade av att Fanny gick ner till ridbanan med Cortez. Hon red en stund medans jag gick ut till stallet och började göra iordning till Diavolo.
När Cristo hade ridit iväg runt halv sju tog vi Fürstinna och Prestige och red 40 min på banan.
Fürstinna vad väldigt stel och "jobbig" i början så jag gjorde skänkelvikningar, volter och serpentinbågar och mot slutet blev hon lite mjukare och finare.
Blir till att planera ridpassen lite mer så man inte rider i 30 min och sen känner sig klar, då har man ju precis börjat komma igång egentligen, men det är så himla varmt!

Till något helt annat; vi har flera gånger ojat oss över att vi fått kyllera/kylgel i ansiktet och på armar mm och inte fattat hur tusan vi kan ha fått det över hela oss när vi knappt rört diavolos ben. Konstigt.
Tills vi idag insåg att det inte alls var lera eller gel utan FLUGSPRAYEN. Suck.
Den använder man ju på alla hästar i rätt stora mängden flera gånger om dagen..... Smarta tjejer va!?
Nu får man försöka undvika att få sprayen på sig..

Vi hann också med att klippa bort Tainas "tussar" hon hade på svans och bakben. Det var så tovigt att hon hade fått dreadlocks där. Uscha. Så nu är hon trimmad och fin, måste vara skönt för den gamla damen :)


/Johanna

Effektiv förmiddag

Idag försov vi oss (igen) men hästarna hade fått både kraft och hö/halm innan halv 9.
Vi gick upp till huset och åt frukost och var allmänt slöa men så fort vi släppt ut hästarna som skulle ut var det full rulle. Klockan 11 var vi "klara" i stallet med morgontjänsten, så då började städa båda sadelkamrarna. Cristos fick sig en rejäl skrubb i och på skåpen.
Mattorna i båda sadelkamrarna fick komma ut och se lite dagsljus och tusan vad dammigt där blir på bara ett par dagar. Sen sopade vi ut allt skit som var där inne, tog lite spindelväv..
Efter det knåpade vi ihop ett träns till Malibu, som tidigare har fått låna Fürstinnas grejer men det är så jobbigt att fixa med hålen och ändra längd varje gång man ska rida.
Så vi hittade ett brunt rundsytt träns, som egentligen är till för kandar (dvs två bett) så vi tog bort en rem och bytte pannbandet till ett brunt med smal fläta på. Passar perfa eftersom tyglarna är rundsydda och flätade.
Nu hoppas vi bara att det passar på lilla Mallis :)

Igår hann vi med att rida Malibu och Golden en stund innan kvällsfodringen. Ingen bra idé att ha dom två tillsammans på samma ridbana. Dom står ju i stallet och flörtar hela dagarna och Golden är förälskad i henne. Så fort Fanny kom närmare än 25m blev Golden jättetänd och ja, ni kan ju räkna ut vad en hingst vill göra med en snygg brutta va ;)
Lilla Vincent och Fia (grannens underbara valpar som vi vill ha) hade lyckats på nåt konstigt sätt att hoppa upp på en pallé eller vad det heter (sån man har under halmen i halmförråd för att det inte ska bli blött & fuktigt om ni förstår?) så dom var 1,5m över marken och kom inte ner!! Så vi fick se till att Hans ringde Romano (ägaren) så fick han komma och hämta sin puppy, Vincent trillade ner men klarade sig tack och lov. Fia fick vi lov att rädda över till vår sida av staketet och ååhhh jag vill ha henne!! Pluttinuttis.
Romano ville ge oss varsin valp igår igen men vi får inte för Hans, men vi ska försöka smöööra lite till, valparna vill ju uppenbarligen vara hos oss eftersom dom fortsätter smita över till oss ;)

Idag ska/borde vi motionera Prestige, Malibu, Cortez & Fürstinna. Vi får se vilka vi hinner med :)

Syndafloden på La Hoppla

Imorse när jag kom ut i stallet för att morgonfodra fick jag mig en smärre chock. Nyvaken och trött står jag med vatten i hela skorna. Plask plask i halva stallet, översvämmning med andra ord.
Cristo kom igår på att Diavolo skulle flyttas från sin stora box till Tenors gamla så han inte behövde stå "själv" utan skulle stå bredvid Prestige.
Sagt och gjort. Däremot hade han inte tänkt på att Tenors vattenkopp är trasig. Så därför står det en uppochner-vänd hink under koppen så att den inte ska läcka. Den hade Diavolo på något mystiskt sätt lyckats få loss (och den sitter riktigt ordentligt med tegelstenar runt) och lekt med, så den låg i andra änden av boxen...
Suck... Fodrade hästarna och insåg att det vatten i nästan ALLA boxar på den sidan, så vi släppte ut Diavolo och Prestige fort och kollade igenom hur illa det var. Och det var riktigt illa vill jag lova.

HELA Diavolos box hade 1,5dm vatten i, halva Tenor & Prestiges boxar och så hela hästköket. Bara att börja lassa ut, sopa ut allt vatten, lägga in spån, sopa ut spån och springa till gödselstacken var 3:e minut med fulla kärror och halma nytt i boxarna.
När vi tog en paus för att doppa oss snabbt i poolen när vi blev "överhettade" upptäckte vi även att Mara hade kissat både i och utanför vår stuga. Duktig puppy................................
Jag lyckades också smälla till mig själv på kindbenet med halmgrepens skaft när jag skulle ta ner halmbalar, så nu gör det ont där plus att jag har fått kyllera i ansiktet.. Its been a lovely day today! 

Så det är vad vi har ägnat oss åt idag förutom en timmes tripp till stan för att ta ut pengar och köpa mat.
Kan tillägga att Diavolo numera står i sin vanliga box och Prestige ska börja gå i Tenors gamla hage halva dagarna och turas om med Malibu, som också fungerar att ha utomhus.
SKÖNT :)


Dagens träning!

Idag lyckades vi hinna med att rida alla hästar. Vi började med att ta en uteritt på Fürstinna och Cortez på ca 40 minuter. Dom har ju mest gått nybörjarlektioner och har inte fått komma ut något på ett tag nu, så det njöt dom av. Sedadn tog vi Prestige och Golden på den nedre dressyrbanan. Prestig börjar tyckte det är roligt med dressyr igen. Han kan göra både ökad trav, galopp, passage och lite allt möjligt utan att bråka och protestera. Han springer framåt helt frivilligt vilket är helt fantastiskt för den kraken. Annars brukar det inte gå att fatta galopp ens utan att han står antingen på frambenen eller bakbenen och vägrar att jobba!

Sen klockan sju kom Christo, eller ja, tjugo över sju. Diavolo har fått flyttat in i Tenors gamla box brevid Prestige så dom får en kamrat att kivas med. 

Runt nio så skulle Malibu ridas. Vi började bra. Efter en stund så tyckte hon att det var nog, jobbigt att jobba va. Så då började vi och studsa lite. Så då fick Johanna gå efter Inger som kom och hjälpte. Det känns mycket bättre om Inger är med och kollar när vi rider på Malibu eftersom att det inte är våran häst och när hon konstrar sig och ska dansa på bakbenen. Det räckte med att Inger kollade ett par minuter så kunde hon säga att hästen troligtvis är bortsämd, inte riden ordentligt. Ägaren är en ungdom som troligtvis har låtit henne stegra i protest och inte vågat göra något åt saken. Så när Mallis inte vill arbeta mera så har hon lärt sig en massa dumheter för att slippa undan, Men nu ska det bli andra bullar! Det är så synd för annars är hon super fin och trevlig att rida. Men hur kul är det att rida en häst som jobbar på bra, men sedan helt plötsligt tvärstannar och reser sig? Nej det är något som vi ska försöka jobba bort, men det kan ju ta ett bra tag ... Men med Ingers hjälp ska vi nog klara av det!
Hon är även till salu, Någon som är intresserad?
Säkert inte speciellt dyr då det är en heldel jobb med henne. Men annars är hon hur trevlig som helst i hantering och annat. Lite osäker på sig själv bara. Mellan 5-7 år, Svenskt varmblod, dressyrhäst. Allt vi vet om henne.





Vila i frid

Det har varit två intensiva och jobbiga dagar, och därför har vi inte bloggat.. 

Igår morse när vi gick ut i stallet för att fodra, låg Tenor ner i sin box och ville inte resa sig upp. Han hade knappt rört kvällsmaten och hade inte bajsat mer än en pyttehög. Vi blev oroliga då han nu på senare tid alltid slickat rent krubban och på morgonen brukar det alltid ligga en massa högar dropping i boxen. 
Vi sa till Inger att något var fel med Tenor och blev beordrade att ta ut honom och longera honom i intervaller skritt-trav-skritt-trav för att få igång hans mage. 
Efter ca 30 min sa Inger till oss att släppa ut honom i hagen och hålla koll på honom under dagen.

När vi senare på dagen kommit hem och skulle ut och fixa iordning stallet för kvällen låg Tenor ner i hagen, vi tog in honom och började longera igen. Sen ringde Inger veterinären som kom ca en timme senare. Då hade Inger duschat av honom och han stod och trampade oroligt och ville hela tiden lägga sig ner. 
När vet. väl kom så började han med att lyssna av mage och hjärta och ta temp. Sedan fick Tenor en spruta smärtstillande och vet. stoppade in handen i bakdelen och kände efter.

Vi tog in Tenor i boxen där vet. försökte få ner en slang genom näsan till magen, men det gick inte. I 40 min stod vi med bremsar och smärtstillade och gjorde vårt bästa men nej. Vi fick gå med Tenor i upp och nerförsbackar för att försöka få igång tarmen, och vet. sa något om att det var något i Tenor som hade hamnat fel, så han ville att hästen skulle göra häftiga rörelser och "hoppa" i uppförsbackarna och "springa" i nerförsbackarna. Vet. sa när vi var inne i boxen att det var riktigt illa med Tenor...
Sen gick vi runt i övre ridbanan i 10 min, sen upp och nerförsbackar igen. Sen gick vi in i stallet igen och då efter en bra stunds lirkande fick vet. äntligen in slangen rätt. Då började han pumpa in vatten i slangen som sedan skulle rinna ut tillbaka genom slangen... 
Till slut verkade det som att läget var under kontroll, så han fick en morfinspruta och fick gå ute under natten och Inger hade jour.

Imorse vid halv 8 var det dåligt igen, så vet. kom kl 8 och Cristo (Tenors ägare) var också här. 
Efter 5 timmar insåg de att hans liv inte gick att rädda, så han fick somna in. 



Vila i frid Tenor de Laubry. Nu slipper du ha ont och du kan springa fritt på dem evigt gröna ängarna.
Du är älskad och saknad <3


Igår.

Igår hoppade vi på Prestige och Golden. Körde övningen fem-och-en-halvan. Det tyckte dom var super roligt och det är en bra övning som dom har nytta av. Köra den övningen med Fürstinna och Cortez någon dag.
Tyvärr så tog vi varken några kort eller filmsnuttar när vi gjorde denna övning. Endast en bild var när vi var klara.

Johanna & Golden

Jag & Prestige

Jag har aldrig sett Prestige sprungit så fort helt självmant förut!

HJÄLP!!

Vilken färg passar Fürstinna i? Hennes färg är ju inte direkt den mest smickrande, så jag försöker komma på vilken färg man ska använda på henne.
Skulle bli mycket tacksam för lite hjälp! :)


kort hoppvideo :)


Filmer.

Här är ÄNTLIGEN lite filmer från när Fanny hoppade med Cortez!
Senare kommer det upp en till film från hoppningen med Jamaica & Fürstinna igår!!!








Fullt ös medvetslös! /Dagens träning!

Idag red jag på Corris (Cortez), hoppade lite. Johanna orkade inte riktigt rida så hon fick lov att fota! Byggde en studs och ett kryss som vi sedan la upp till ett räcke som sen fick bli en trippelbarr. Cortez är grym!
I början var han seg, som vanligt ... Men sen när han väl kommer igång så är det ett jädrans drag i ponnyn! Speciellt när vi hoppade trippelbarren, fullt ös. Trippelbarren låg på 93cm hög, 70cm bred. Till en början! Corris har nog inte hoppat så pass högt sedan vi var här sist, 8 månader sedan. Får bygga upp honom lite. Men han hoppat utan match idag, no problemos!

Lite bilder som Johanna tog.



Skritta fram

I trav, Uppvärmning. Cortez gick över.

I trav, andra varvet.

Och så i galopp.

Andra varvet. Cortez tyckte att det var lite väl lågt, tråkigt säg.

Sedan hoppade vi lite studs.

Lite för lätt tyckte Corris.

Sedan trippelbarren, började lågt. Corris ville hoppa högre.

Sedan höjde vi lite.

Cortez ville inte vara med på bild! (Arg ponny) Ha ha ...

Sen var ridpasset slut för idag!



Imorgon ska vi rida Prestige och Malibu direkt på morgonen. Sedan direkt efter vi är klara med dom, då ska vi rida Fürstinna och Jamaica. Hoppa lite med dom imorgon tänkte vi.
Men nu ska vi hoppa i säng. Annars kommer vi aldrig upp imorgonbitti.

God natt!


TISDAG!

Hola Amigos!

Idag har det bara rullat på as usual, efter lunchen tog vi Prestige & Golden och red ut nere vid floden en timme.
När Christo hade ridit iväg till sin tränare nu ikväll red vi Malibu & Cortez och red på nedre ridbanan. Malibu var jättetittig och jobbig och kunde inte jobba ordentligt.
Jag jobbade mycket i skritt och trav, och det kanske var därför hon inte reste sig idag, för det har mest hänt i galoppen. Inger föreslog att vi ska testa graman på henne, vilket kan vara en god idé, värt att testa iallafall.

Fanny jobbade hårt med Cortez, han var jätteseg i början och körde på i sin vanliga "nybörjarlektion-stil" men till slut fick Fanny fram honom och det såg riktigt fint ut! Han har ett perfekt temperament den lilla killen, synd att han inte är en modell större bara :(

Imorgon ska vi rida ner till floden med Fürstinna & Cortez barbacka och bada lite, wiiieee!! :D

Måndag 18/7

God eftermiddag!
Idag har varit en hyfsat effektiv jobbdag, redan kl 11 var vi klara med stallet, men självklart började vi pyssla med en massa annat istället för att bara kratta lite snabbt.

Vi hjälpte Inger att sadla och tränsa, sen käkade vi lite lunch. Nu ligger vi på rummet och tar en liten siesta innan det är dags att gå ut till stallet klockan halv sex.
Då ska Diavolo duschas, Tenoren & Jamaica in från hagarna. Sen är det dropping som ska tas, fodra, sopa, vattna ridbanan och till sist göra klart Diavolo innan Christo kommer.

Ikväll tror jag att vi ska rida lite.
Golden har gått idag så det blir någon av Fürstinna, Malibu, Prestige och Cortez. Vi har för många hästar att rida ;)

Hasta Luego!


Söndag, lediga!

Idag var vi ju lediga. Så vi passade på och sova länga, lite för länge kanske ... Gick upp halv ett!
Åt lite frukost, ut och mocka lite, sen massa sol och bad fram till klockan fem, käka lite sedan smörja en massa sadlar och träns. Alla Christos saker och Ingers hoppsadlar som vi tagit fram och dammat av. Inte det skönaste att hoppa i dressyrsadlarna.


Från vänster övre delen: Prestige hopp, Cortez hopp, Fürstinna & Golden hopp. (Dominickans längst bort)
Från vänster undre delen: Cortez dressyr, Fürstinna dressyr, Golden dressyr.

Vi flyttade ju runt sadlarna lite och möblerade om när vi städade. Inger var så nöjd så.
Nu har vi tagit ett varsit glas öl såhär på kvällskvisten och nu blire lägg dags, Upp tidigt imorgon!



Godkväll!

Dagens träning!

Vi red ett dressyrpass nu på kvällen på Malibu och Fürstinna. Johanna red på Fürstinna och jag på Malibu.
Mallis jobbade på bra, men hon har lite konstigheter för sig. Hon kan helt plötsligt bara stanna och stegra sig och stå och stuttsa upp och ner. Först trodde vi att det var bettet som orsakade det hela, men provade med ett nytt idag, och det var samma sak. Så hon är nog bara envis och vill inte riktigt arbeta. Får be Inger att hjälpa oss med Mallis lite, se vad orsaken kan vara.

Malibu

Johanna och Fürstinna

Goldenfürst

Ja, som Johanna då redan berättat så red jag Golden en stund nu på kvällen. Han har ju stått en dag då vi inte hunnit rida så han står bara och bankar i boxen och väsnas.
Filmerna som Johanna tog så fint får jag tyvärr inte in på datorn. Alla bilder och filmer finns på minneskortet, men av någon konstig anledning så visas inte filmerna på datorn, går inte att lägga in. Vi får ta nya någon annan dag.


Han var inte riktigt lika arbetsvillig idag, gick mest och hängde i bettet. Men frammåt och pigg iallafall. Red nog inte i mera än 30-40 minuter. Lite lagom på kvällskvisten.

Vårat hus är vägg i vägg med stallet vilket är ganska bra, då hör man tydligt om det händer något, om någon rullat fast eller om det bankas ovanligt mycket eller några konstiga ljud. Så när vi sitter här och bloggar lite så börjar det smälla så dant vilket är ovanligt. Med hjärtat i halsgropen for man upp och skulle springa ut i stallet och kolla, så ser vi att lite längre bort så håller dom på och smäller en massa raketer ... Suck!

Nu så är det snart dags för att hoppa i säng. Imorgon har vi sovmorgon hur länge som vi vill och behagar. Ingen Miramar imorgon, nog shoppat för ett tag ... Vi stannar på gården, gör oss lite drinkar och slappar vid poolen hela dagen, det är härligt det!

God Natt folket så hörs vi mera imorgon!


Fanny rider

Ikväll red hon Goldenfürst (e: Alpenfürst).
Hon får själv skriva hur det gick :) Jag tog kort med både min och hennes kamera och filmade med hennes, så filmerna får hon lägga upp. Här är två stycken från idag iallafall!



Godkväll!

Hejsan!

Idag har vi storstädat sadelkammaren! Fy så dammigt och skitigt där var. Vi har flyttat om alla sadlar, satt upp namnskyltar och möblerat om.
Ikväll ska Fanny rida och jag fota, så senare blir det en massa fina ridbilder!

Nu är det mat, köttfärssås :)

Dagens shoppingoutfit (och Sofia)


Johanna (Sofia, en av inackordeingarnas, Judys, dotter) Fanny

15 JULI 2011

Idag fyllde Johanna 20 år. Inger & Hans sjöng på morgonen och lite senare kom Inger ut med en La Hoppla-tårta till stallet. Vi fick varsinn La Hoppla-keps och tårtan var supergod meeeen lilla (sat)Mara(n) åt upp halva själv när vi vände ryggen till i två sekunder...
När vi var klara i stallet körde Hans in oss till MiraMar från 14-17:30. Väl där shoppade vi loss ordentligt och kom hem med händerna fulla med kassar!

Vi skulle gjort oss varsin Mojito ikväll men vi tog varsin häst och red istället och sen blev klockan så mycket..
Vi tog Cortez och Malibu och idag testade vi kandar på Malibu. Det tyckte hon inte om och reste sig och hoppade runt som en toka.
Cortez däremot, skötte sig ypperligt bra, och flög över hinderna som värsta Pegasus!!! Han är så cool den maxade c-ponnyn på 137cm i mkh!
Johanna satt upp och provade hoppa lilla Corris och flög över de 85cm utan några som helst problem!

Nu är det läggdags som gäller men imorgon kommer det kanske lite ridbilder om ni vill och har tur ;)

Puppiesar

Världens sötaste valpar har grannen. Vi var lite busiga och tog upp två och kramades lite med dom, men nu har grannen satt för så att valparna inte kan komma nära längre :( Synd för det är så roligt med valpisar :)




Bilder på gården

Idag har vi inte ridit något så vi passade på att ta lite kort på gården.
Vi hade inte sopat innan så det är lite halm och löv men men :)


Välkommen till La Hoppla!!

Entré till stallet

Ena boxraden

Andra boxraden med Goldenfürst & Diavolo som tittar ut 

Kaffebordet i stallet

Duschplats, halm&hö förråd, uppbindningsplats

Stora lösdriften

Tenors hage

Övre ridbanan/hoppbanan

Nedre ridbanan/dressyrbanan

Inger & Hans hus, poolen och uteplats

Framsidan av Inger & Hans hus

Hans grill!

Projekt ogräs!! - Uppdatering

Före:


Efter:

Finbesök av hästar på rymmen!

Imorse när vi vaknade så stod det två hästar utanför grinden och ville komma in. Inte varje dag man är med om något sådant. Men det var tydligen någon som Inger känner som bor en bit bort som ägde hästarna. Dom brukar tydligen rymma lite då och då. Så vi tog in dom i en box medans Inger gick efter ägaren. Hästarna hade tydligen rymmt till Lahoppla förr och även då hade Inger tagit in dom på gården och gett dom mat och vatten i väntan på ägaren.
Super söta var dom iallafall!

Här är lite bilder:



Vi tyckte att dom kunde få stanna på Lahoppla eftersom att ägaren inte gör något med dom ändå! Hans ville bara behålla den lilla rackaren. Men båda fick åka hem igen. Vi får väl se om dom kommer någon mera gång.

Igår och Dagens träning!

Igår så löshoppade vi Golden. Han tyckte att det var galet roligt! Han for runt som en tok och vägrade sedan komma in utan var tvungen att lockas med lite mat.




Idag skulle vi testa och hoppa lite på Malibu. Kan nog säga att hon inte blivit hoppat speciellt mycket i sina dar. Men kul tyckte hon att det var, lite för kul!
Vi hade en pyttelitet kryss som hon egentligen bara kan gå över, men nej då sa hon, vi hoppar fem gånger så högt. Men hoppa kan hon iallafall!
Men nästa gång så ska vi ha ett starkare bett då hon inte tar två delat bett vid hoppning.




På morgonen red vi även Golden och Prestige på nedre dressyrbanan. Golden var riktigt arbetsvillig idag, jobbade på bra. Prestig är ju Prestig så, han är lite som han är ... Men Johanna kämpade så svetten sprutade! Med lyckade resultat!


34 grader i skuggan 20:00

Nu har det varit lite dålig uppdatering men vi har så fullt upp hela tiden!!! Vi ska försöka bättra oss, lovar!!

Har inte hänt så mycket egentligen sen sist, men vi jobbar och sliter med hästarna och gården och tiden räcker inte till, dagarna går så fruktansvärt fort här!

Vi "löshoppade" Malibu och Golden igår & idag men vi orkade inte sätta upp bommar och hinderstöd längst hela långsidan så det gick mindre bra hehe.
Nytt försök sen när praktikanter kommer får det bli, för att släpa bommar och hinderstöd ut och in igen tar tid.

Imorgon på morgonen ska vi ta Prestige & Golden och ta med två av Ingers elever på en kort tur runt campot så de får se lite fin natur. Eftersom den yngsta av bröderna inte kan vara mer än 5 år så tar vi Cortez i longerlina så inte lilla Corris sticker hem igen haha.
Sen direkt efter ska vi hoppa Malibu, så alla hästarna får motion, och så har vi hela eftermiddagen ledig och behöver inte jobba förrän kl 17 igen och kan därmed blogga lite mer ;)
Malibu verkar ha hyfsad hoppteknik men i o m att hon är dressyrhäst är hon troligtvis inte hoppad, men någon gång ska vara den första.

Vi hörs imorgon! /Johanna

Projekt ogräs!!

Sen vi var här sist har det hunnit växa en himla massa ogräs bakom stallet. Så nu har vi börjat ta i tu med det, ni ska få se före- och efterbilder!

Utgångspunkt:

The dogs!

Darko. Inger har hand om honom under sommarhalvåret.

Taina, vakthunden.

Tokfian Mára, valpen på 4 månader.

Chapsen, musfångaren.

Miramar!

Idag var vi lediga. Så vi passade på att sova fram till klockan elva, sedan gick vi upp och mockade, käkade frukost & duschade. Sedan bar det av mot Miramar.
Hans körde in oss klockan ett och hämtade oss klockan kvart över fem. Vi kollade lite butiker, köpte lite kläder och storhandlade mat.
När vi kom tillbaka hem satt vi och pratade en stund med Inger, fixade naglarna lite och red Malibu en snabbis.
Kvart över åtta käkade vi middag. Hans hade gjort någon slags skaldjursrätt med blåmusslor, bläckfisk, räkor och ris. Smakade helt okej. Aldrig prövat varken musslor eller bläckfisk förut, så det var något nytt.

Det är i stort sett det vi har gjort idag. Inte så mycket.
Så det blev ett kort inlägg, men tänkte lägga upp lite bilder på allt möjligt, så här har ni dom.


Lite vindruvor & blommor i stallet.

Lite priser.

Grannen på höger sida har en hel drös med tävlingsduvor

Grannen på vänster sida har en hel drös med jakthundar. Tog kort på hans valpar idag.

En blomma gjord på hästskor som hänger i stallet.


Dagens outfit

Här kommer en dagens outfit!

Fanny: Marinblå/vitrandig pikétröja från Race Marine, Svarta ridbyxor från Hööks, Ridstövlar från Horze
Johanna: Ljusblå/marin/vitrandig piké från Race marine, Svarta ridbyxor från Hööks, Ridstövlar från Horze
Malibu fick låna Fürstinnas Kieffersadel, och har ett blått schabrak med marinblå kant. Matchigt värre ;)


Malibu

Idag testade vi att rida Malibu på övre ridbanan. Att longera henne var en konst men att rida var mycket trevligare. Hon är väldigt fin att rida, dock något tittig. Hon har ett väldigt stort steg, speciellt i traven och känns stor att rida trots att hon är så nätt, dock inte alls tung eller så.
Jag testade att galoppera några varv bara för att känna hennes steg och det var inga problem alls att korta upp eller länga!

Malibu är ett svenskt varmblodsto, mellan 5-7 år (ska ta reda på exakt ålder när ägaren kommer med sadel & träns) och ca 165cm i mankhöjd.
Hon är en dressyrhäst som ska säljas då ägarna har sålt alla sina andra hästar.

Från början skulle hon bara stå här ett par dagar men nu verkar det som att hon ska stanna längre, iallafall någon månad, och det gråter inte vi för!
Hon var väldigt trevlig att rida men måste bara få komma igång och mjukas upp lite.
Mycket trevlig häst som vi ser fram emot att få jobba med!!


Fanny & Malibu - skritt

Fin halt

Första travstegen med Malibu

Fina tjejen blundar

Jag & Malibu

Lite galopp


Vad tycker ni om nya tillskottet?

/Johanna

Longering av Diavolo

Idag när vi hade suttit och väntat på Cristo nån timme och knappt vågat gå upp till huset och äta frukost i rädsla för att vi skulle missa när han kom, sa Inger kl 10 att han inte skulle komma, så vi skulle longera Diavolo.
Sagt och gjort. Idag var det riktigt varmt så vi tog ett dopp i poolen innan vi började, och longerade i bikiniöverdel och shorts. Man kan ju ha det värre på jobbet ;) 



vi insåg att vi hade knäppt inspänningen fel efter en kvart hehe


Att få till en perfekt halt är väldigt svårt med denna häst



Även Malibu fick sig lite träning idag.
Vi longerade henne i ca 40 min, där den sista kvarten var över bommar. Det tyckte hon var superskoj och såg riktigt fin ut. Vi ska börja rida henne, då hon tydligen ska stanna kvar här på gården ett tag. Så imorgon blir det ridbanan med henne, bara känna på och så håller vi tummarna för att ägaren kommer ner med sadel och träns, annars får vi ta Fürstinnas eller någon annans.

Många år sedan!

Lite bilder som sitter i stallet. Det var nog ett par år sedan.



Christo tävlar Prestige i dressyr.

Christobal Belmonte con Prestige de Laubry



Inger som ung.



" Som ett erkännande av ditt arbete hos oss. Till Inger Hallberg av hennes före detta elever. - 14 December 1996"



Inger och hennes elever har maskerad!  (Dålig bild)



Markarbete

Idag red vi lite markarbete med upphöjda trav- och galoppbommar med Goldenfürst och Prestige.
Golden blev het och Prestige ville inte jobba. Fanny fick kämpa för att få Prestige att gå framåt istället för uppåt, han stegrade, sparkade och höll på som bara Prestige kan. Till slut fick hon fram honom och då gick det riktigt bra.
Jag red Golden som så fort han såg bommarna blev supertaggad och ville inte skritta, inte trava. Istället var det kortkortkort galopp i sidled och små glädjesparkar.
Golden är jätteduktig på att hoppa men det var ju meningen att han skulle trava över cavalettibommarna och inte hoppa studs. Galoppbommarna tog han som gymnastikhoppning men var lika glad för det.
Nästa gång blir det ett starkare bett på honom vill jag lova!

Trots att klockan var nio på kvällen svettades vi floder, men nu är iallafall hästarna glada. Annars går de bara uteritter eller dressyr, så man kan ju tänka sig att de blir överlyckliga när de får hoppa!


Upphöjda travbommar, kryss, upphöjda galoppbommar.
Konerna var till för att denna övning gick ut på att göra halt innan och efter bommarna, men det gick ju åt skogen, iallafall med Golden!

Dagens outfit!!

Ja, här är då dagens outfit för oss båda. Inget speciellt idag.

Johanna: Grå pikétröja - Fannys Svarta helskodda ridbyxor - Hööks Ridstövlar - Horze
Fanny: Blå/orangerosa piké - Gina Tricot Blåa helskodda ridbyxor - Horze Ridstövlar - Horze


Christo!

Idag kom Christo strax efter åtta på morgonen. Fredagarna och Lördagarna är skönaste dagarna på veckan då han kommer på morgonen. Då har man hela eftermiddagen och kvällen lediga och slipper tänka på att han ska komma.
Idag longerade han Diavolo, imorgon ska han rida ut. Han visste inte riktigt vilken tid han skulle komma imorgon, berodde på hur hård/länge han var ute på party ikväll. Men han borde inte komma tidigare än vanligt, innan kl tio.

Bild från idag när Christo longerade Diavolo.

Fredag 8/7

Idag har vi mest slappat. Gick upp vid sju, borstade och fixade Diavolo till Christo som kom runt åtta tiden. Fodrade och fixade stallet. Medans Christo longerade Diavolo så passade vi på att äta lite frukost.
Vi hjälpte Inger och fixade Cortez och Fürstinna till hennes lektion klockan tio.
Sen mockade vi och pratade en massa med Inger, kollade ut hoppsadlar och lite andra saker som vi kan använda till hoppningen/markarbetsövningarna. För det är ju lite jobbigt att hoppa med världens dressysadlar.
När vi sen var klara i stallet så hoppade vi i poolen och svalkade av oss lite. Sedan låg vi och solade fram till klockan två-halv tre, då var det lunch!

Ikväll ska vi köra lite markarbetsövningar med Golden och Prestige. Tänkte leasa banan med Dominicka, men det är så fasligt varmt just nu så det får vänta tills senare.

Mera uppdateringar kommer senare, nu ska vi ta en lite powernap!

Ciao!

En tripp till kiosken!

Igår så gick hästarna på lektion så vi tog en tripp på Prestige barbacka båda två till Kiosken och köpte glass. Pirris (Prestige) undrade lite vad vi höll på med men tyckte att det var spännande med lite äventyr!
Tyvärr så har vi inte hunnit tagit några bilder från varken förrigår/igår och idag.

Idag hade vi en turridning på två timmar. En äldre dam från Nya zeeland. Hon tyckte att det var riktigt härligt och njöt av den fantastiska utsikten vi har hära. Som tack av Inger att vi tog hand om turridningen så fick vi en varsin slant.
Innan Christo kom så hade vi två timmar ledigt så vi passade på att sola och bada i poolen. Slummrade till lite i solen så lite rosröda är vi allt. Ha ha.

Imorgon är vi lediga hela eftermiddagen så då ska vi passa på att leasa banan med Dominicka och köra lite markarbete med Prestige och Golden. Fürstinna och Cortez går lektion med Inger.
Lite bilder ska vi försöka få med också!
Christo kommer tidigt imorgonbitti så nu blir det läggdags och upp kvart i sju.

God Natt & God kväll!

Dagens

Vi har inte hunnit uppdatera bloggen nu på två dagar då det har blivit så sent när Cristo har tränat och vi har flyttat ner i huset och packat upp osv men nu är vi back on track!
Det har hänt lite grejer här också under dessa två dagar.

En ny häst har kommit till stallet för att stå här ett par dagar.
Malibu, ett svenskt varmblod. En riktigt fin häst, som är utbildad dressyrhäst och tävlad men mer än så vet vi inte.
Vi har fått i uppgift att longera denna skönhet, men lättare sagt än gjort. Tror inte hon har blivit motionerad på ett bra tag. Hon körde ner huvudet och slängde med det så longerlinan snurrades, halt kunde hon inte göra och så fort man försökte korrigera storleken på volten genom att "peta ut" henne med pisken började hon bara trava eller galoppera. Nej, nästa gång blir det inspänningar av någon typ...






Vi har också börjat tömköra och longera Dominica. Det är så synd att hon bara står i hagen som ett benrangel, så vi tänkte börja bygga upp henne, för hon är en sån fin häst! Fd tävlingshäst minsann!
Hon tyckte det var så roligt, så hon började bocka i galoppen och ville absolut inte sluta träna, men ett pass på 15-20 min är tillräckligt för henne som har stått i hagen sen oktober då vi var här sist.




Kul tyckte gammeltanten att det var!


Dagens

Idag hade vi inga hästar att rida då Ingers syster med barnbarn var här och red Fürstinna & Cortez. Prestige ska ju gå nya skor imorgon så honom kunde vi ju inte heller rida.
Därför beslutade vi oss för att tömköra Dominica. Hon står bara i hagen hela dagarna och blir riden en gång/månad eller ännu mer sällan. 

Vi tog det lugnt första gången och tömkörde henne bara 20 min i skritt. Sedan kommer vi successivt öka på tiden och börja trava, så småning om. 
Dessutom kommer vi variera med longering och senare lite ridturer.

Vårt mål med Dominican tills vidare är att bygga upp alla muskler igen, framför allt rygg & rumpmusklerna. 
Hon har en sjukdom som gör att man inte ska rida henne hårt, inte hoppa och klättra. Och så är hon över 20 år gammal!



Våran lediga dag!

Idag har vi varit lediga hela dagen i stort sett.
 Eftersom att varken Inger eller Hans längra klarar av att mocka så har vi kommit överens om att vi sover så länge vi vill och går sedan upp och mockar och sen är vi lediga resten av dagen. Så Varje Söndag är vi lediga, även Fredagarna. Eftersom att Christo kommer på morgonen så måste vi vara där, så då tänkte vi att, klart att vi lika gärna kan ta morgonen när vi ändå är i stallet, sen är vi lediga resten av dagen.

Så idag gick vi upp klockan tio, åt frukost och tog det lugnt. Runt halv elva kanske så började vi mocka. Två personer på totalt fem boxar så det går fort. Sen åkte vi in till Miramar och handlade lite. Mest mat men ett par linnen och nya bikinitrosor eftersom att jag glömde mina hemma. Sen när vi kom tillbaka så tog jag och Johanna en sväng på Golden och Fürstina Ingers hästar. Jag red Golden Ingers gamla hingst och Johanna red på Fürstina. Fürstina har ju varit tävlingshäst men idag kan man nog inte gissa sig till det, så Johanna ska kämpa med henne. Inger blev så glad när hon stod och kikade lite när vi red, hon tyckte att det såg så bra ut.
Tummen upp för det!
Efter ridpasset så bytte vi om och hoppade i poolen, riktigt skönt. Motionssimma lite vilket är riktigt najs, vi tänkte bli lite vältränade igen,  He He..  Så vi kör ett par längder lite då och då.
Annars så har vi inte gjort så mycket mera idag, mest bara tagit det lugnt.

Just precis nu när vi sitter vid datorerna så kom det ett gäng på 5-6 personer gåendes över gården. Tror att det är Ingers syster med sina fem barnbarn på besök. Som tur är så ska dom inte bo på gården. Hans tyckte att det var nog med besök för ett tag, haha.

Nu sitter vi och väntar på maten, det är väl en lite stund kvar. Sen om vi orkar så tar vi kanske en sväng till kiosken och köper lite glass, Alltid trevligt.


Godkväll!

 /Fanny


Farväl & på återseende!

Idag åkte våran företrädare Evelina hem.
Kommer bli lite tomt nu, men som tur är kommer hon ju tillbaka i Oktober och då ska vi alla tre jobba här på La Hoppla tillsammans. Kommer nog bli trevligt.
Så nu får jag och Johanna sköta stallet själva, allt med Christo. Men det kommer nog gå bra, Han är hur trevlig som helst. Beröm fick vi idag av Christo, han tyckte att Diavolo glänste så fint.


Idag har vi även passat på att bada och borstat Taina, vilket hon behövde och njöd av i stora drag! En påse full  med hår fick vi bort idag, men det finns mycket kvar så imorgon blir det en till omgång med borsten!

Syns kanske inte så bra på bilderna, men hon är stor som en häst!

Gårdens vakthund fick sig en omgång med bad och borstning.

Och hon njöt förfullt!





Rycka manen kanske?


Sötaste Cortez i hagen. Glänser fint!


Imorgon är vi lediga så vi ska åka in en sväng till Miramar och kolla lite, vi behöver även handla lite frukost och lunch.
På Onsdag flyttar vi ner i stugan igen. Ska bli skönt att få göra oss lite hemmastadda, just nu är allt lite rörigt.

Nu ska vi ta ett kvälls dopp i poolen innan sovdags och svalka sig lite. Det är löjligt varmt såhär dags på  dygnet, det är säkert runt 25-30 grader inne utan  AC. Så ett svalkande dopp behövs!
Mera uppdateringar och bilder kommer imorgon, har varit lite dåligt med det eftersom att det har varit lite rörigt och brist på tid.

Godkväll!

Fredag 1/7

Finns inte så mycket att skriva om idag. Just nu är vi smått nedstämda och lite osäkra på hur länge vi stannar.
Återkommer imorgon med besked, hoppas vi.


RSS 2.0