SNART

Om bara 1 dag, imorgon, ska vi åka till flygplatsen för att flyga hem. Känns jättekonstigt.
Man har ju längtat efter att få åka hem, och nu är det snart dags helt plötsligt..

Igår var vi och lämnade valparna hos Judy & hennes kille. Dom kommer ha det kanonbra där, massa valpar att leka med, god mat och massa härlig tomt att springa och busa på.
Orkar inte ladda upp bilder med det här sega internetet, får bli bildbomb när vi kommer hem..

Vet inte hur vi gör med bloggen när vi är hemma. Antingen får den vila eller så uppdaterar vi från Sverige?
Vi får se... Ett par inlägg kommer säkert :)

hiho

Har typ en miljard bilder på valparna. Vill ni se?

Igår var vi hos vet. och fick spruta mot rabies och massa annat samt chip. Så nu har dom en identitet.
Vi har även pratat med Judy och hon ska ta hand om våra valpar medans vi är i Sverige. Hon & hennes kille har 4 andra valpar samt 2 andra hundar på 1 resp 2 år. Så det är perfa!!
Leka och busa hela dagarna, precis som det ska vara för puppiesar!


Nu måste vi storstäda stugan innan Hanna kommer imorgon. Måste ju va rent och fint när hon kommer.

Har typ packat också. Vi inser att vi antingen måste lämna en väska här eller betala för att ta med en extra. Vi får se hur det blir.... Adios!

Jaaaa

Nu har det ju varit lite dåligt med uppdatering härifrån, men vi har faktiskt inte gjort mycket mer än det vanliga.. Ridning har vi varit dåliga med, stackars hästar.
Nu har ju nedräkningen tills vi åker hem börjat, så då kanske man kan hitta lite ny energi till att rida?

Det som har hänt på gården sen sist är bl a:
-Uteritt på Fürstinna & Prestige, busade lite och hästarna tyckte det var superskoj att få trava och galoppa lite utomhus.
-Efter uteritten kom Inger och bad oss motionera Golden. Vi tog med Cortez också, Fanny red barbacka och kom fram till att hon kan stå på knä och till och med ställa sig upp på honom, så länge han inte försöker äta gräs.
-Hovslagaren var här och skodde Mallis. Han upptäckte (som vi misstänkt ända sen hon blev halt för ett par dagar sen) att hon har fått hovböld. Tack vare att ägaren inte ringt hovslagarn i tid. Bra jobbat.
-Våra valpar har fått godkännande att flytta in på gården. Nu har de en egen box i stallet full med spån och min gamla trasiga resväska som bädd med ett schabrak och en rumpvärmare i.
-Trots att vi är glada åt att de får vara här kan vi inte tycka att det är okej att de ska sitta instängda i en box 24h/dygn förutom de promenader vi ska ta utanför grindarna. Nej tack. Tillbaka till Romano under dagarna får de gå.
-Uteritt på Prestige & Fürstinna. Upp för en backe, genom en flod, ner för en backe och in i en ko. Hej hå, in i en ko som fortsatte tugga och glo. Skämt åsido, mycket klättring för hästarna.  
-Hans har bokat om valparnas veterinärbesök sisådär 4-5 gånger. Alltid ska det vara något som kommer ivägen. Annars är det aldrig nåt som händer, men bara för att, så ska det alltid bli förhinder.
-Vi har börjat rensa kläder, papper och sorterat det som ska hem resp. slängas. Halleluja!

Sådärja, nu har ni fått uppdatering. Nu ska vi glo på film och sen sova.
Good night, sleep tight and dont let the bedbugs bite! /Johanna

ingen kommentar

nä, den här dagen har varit en av de värsta här i Spanien. Just idag har vi bara velat ta vårt pick och pack och åka hem till Sverige. Jotack.

Men, efter att Cristo ridit klart nu ikväll blev vi på bättre humör. Han är en sån person som kan göra den sämsta dagen nånsin till en helt okej dag.

Snart åker vi hem iallafall!!!


Vi har ...

Värdelns sötaste och dom bästa hundarna!













Gårdagen

Igår så åkte vi vtill veterinären Igen. Denna gång för att boka tid till hundarna. Så på Torsdag har vi en tid. Då ska dom få Chip, Avmaskas, Rabiesspruta och ett pass. Vi trodde att det skulle kosta oss skjortan att göra allt detta på samma gång. Men det va väldigt billigt trottsallt.

Johanna red Prestige och jag longerade Diavolo. Vi har halkat efter lite med ridningen dom senaste två veckorna. Inte orkat rida riktigt.

Pirris, bilden är inte från igår


Imorgon kommer Cristo tillbaka från sin semester. Då kanske allt återgår till dom vanliga rutinerna och man kanske inte blir lika slapp.

tjoho

Jahapp. Mycket har hänt sen sist.

imorgon, lördag, åker vi till veterinären med våra små puppiesar! De ska bli chippade, avmaskade och få pass.

Egentligen skulle vi åkt in idag, men enligt vet.assistenten som vi pratade med igår så behövdes ett papper från Svenska Konsulatet. Så dit fick vi ringa idag, men de hade en semestervikarie som inte visste något alls så vi blev hänvisade till Svenska Ambassaden.
Där sa det exakt det som vi har läst på Sjv och Tullverkets hemsida.

Vi skickade faktiskt mejl till både Sjv & TV igår, och frågade om bestämmelser mm.
Fick detta svar av Sjv:





De regler som gäller just nu är:

Innan hunden eller katten kommer till Sverige ska den:
  • vara ID-märkt (mikrochip eller tatuering). Från 3 juli 2011 är endast mikrochip godkänd märkningsmetod. Ett djur som är tatuerat före den 3 juli 2011 och har ett pass där detta framgår behöver dock inte märkas om.
  • vara vaccinerad mot rabies*
  • ha tagit blodprov för mätning av rabiesantikroppar* (titrering). Blodprovet kan tidigast tas 120 dagar efter den sista rabiesvaccinationen.
  • vara avmaskad från dvärgbandmask** (avmaskningen ska vara gjord inom 10 dagar före inresa till Sverige)
  • ha ett sällskapsdjurpass
  • anmälas till Tullverket vid gränspassage

Vid gränspassagen ska giltiga handlingar som styrker detta kunna uppvisas för Tullverket.

De nya reglerna som kommer gälla från 1 januari 2012 är följande:

Införsel från EU-länder och från listade länder utanför EU

  • Kravet på antikroppskontroll slopas. Djuret får tidigast vaccineras mot rabies då det är tre månader och får resa först när det gått 21 dagar efter den första vaccinationen. Du kan därmed tidigast resa med djuret då det är cirka fyra månader gammalt.
  • Nuvarande krav på avmaskning slopas helt.

Regler för danska djur som reser till Bornholm slopas. Dessa djur ska från och med 1 januari 2012 uppfylla de då gällande allmänna införselkraven från EU-länder.




Med andra ord: Vi behöver endast ge dom EN rabiesspruta, och ingen blodanalys måste göras. Toppenskönt!


Storstädning

Idag söndag så var jag ledig. Passade på att storstäda huset lite. Dammsugit, Moppat golvet, vädrat alla sängkläder, tvättat två maskiner för köra en till imorgon. Skurade handfatet och badkaret.
Ja, det har jag roat mig med idag. Så nu är det rent och fint överallt. Får väl se hur länge det varar.





Dags att bada!

Idag tvättade vi Vincent och Vilda. Smutsgrisar kan jag lova. Vattnet va helt brunt. Sen sprayade vi dom med loppmedel. Så nu är dom rena och snart loppfria!
Men det var inte roligt att bada sa dom. Fast det va ju deras första bad någonsin så lite läskigt var det nog.
När dom sen va tvättade och torkade så va dom lika glada igen. Så dom fick dela på ett ägg som vi fick av Romano. Han gav oss några ägg som vi skulle äta. Direkt från hans höns som han har.


igår

Efter middagen igår kom valpisarna över hit och vi satt och myste och tog kort.. Det slutade med att båda somnade, våra små gullgrisar. Vincent snarkar. Hehe.
Vi stoppade över dom till "deras sida" innan vi gick och la oss.




Imorse när vi öppnade ytterdörren, så låg Vincent där och vad glad. Han har troligtvis sovit utanför vår stuga hela natten, lilla hjärtat. Han bor redan här säger han :)


Valpar & Romeria

Ja, i förrigår måste Hans varit på riktigt gott humör.
Vincent (Fannys valp) smet ut genom gödselstacken och kom trippandes lugnt och glatt till stora huset, Hans skrattade och klappade på honom och sa att om det inte var för Mara ville han ha honom själv,men då sa vi att Fanny ska ha med honom hem osv osv . Det var frid och fröjd tills Inger kom och skickade Taina på honom.

Senare stog Hans och pratade med ägaren till hundarna, Romano, och vi började be Hans ställa några frågor om hundarna och översätta. Sen sa han till oss att "det kostar ju 10.000kr att ta hem hundarna". Tur för oss att vi har läst på och kunde komma med alla möjliga motargument. Vattentätt. Sen gick jag iväg och då vände sig Hans till Fanny och sa "Ja fundera på det här så kan vi prata om det senare".
Fattar ni? Vi får valparna!!! Helt galet.
Dock får de inte bo på gården än, men det ska vi ordna. Största problemet är att han inte pratat med Inger om hela saken än. Det måste han göra. Vi har kommit på en perfekt lösning. Yes we have hihi.

Igår var det Romeria. Vi badade alla hästarna och knoppade manen och hade putsat utrustningen. Sen gick vi för att äta lunch, byta om till våra spanska kläder och fixa hår och smink.
Precis när vi hoppat upp var Prestige JÄTTEARG och hoppade och sparkade och hade sig, men så fort vi kommit ut på vägen blev han snäll igen.
Själva romerian var en upplevelse. Prestige uppförde sig inte alls så snällt och kolugnt som vi hade trott, han hoppade och snurrade och var allt annat än stilla. Vi backade in i en bil ouups....
Vi stannade inte så länge, och på hemvägen var Pirris som förbytt. Vi kunde galoppera samlat och sakta, passage och piaff, samlad trav. Ooh det var underbart!
 Ni som vill veta vad Romeria är, googla!!! :)

Kefft

Dålig update, men det är strunt samma.

Imorgon ska vi nämligen på något som heter Romeria. Jag & Fanny ska vara uppdressade (jag med kavaj & byxor i spansk sadel & Fanny med kjol och sjal a la gropa - bakom sadeln på baken)
Ska bli kanonkul och en otrolig upplevelse! Bilder lovar vi att ni ska få, hoppas bara Fanny sitter kvar på väg till Romerian bara, och inte ramlar av ;)

Så här ser det ut när man rider a la gropa


Prestige ska vi bada imorgon bitti, knoppa manen och göra glänsande & skinande :)

RSS 2.0