SAVING LITTLE TURTLE - MISSION COMPLETED

Idag hittade Fanny en liten sköldpadda, helt random, inklämd mellan grannens två stängsel mot gödselstacken. Stackarn kom inte ut. Tack och lov är vi såna djurvänner att vi hjälpte den lilla loss, dock var den inte särskilt tacksam då den både fräste och försökte kissa på Fanny haha!

Eftersom vi inte har några sköldpaddekunskaper sprang vi upp med den till Hans som också kände skyldighet att hjälpa den till ett bättre hem än en hundgård med utsvultna jakthundar. Kort sagt åkte han och Fanny ner till floden med den och släppte iväg den i vattnet.
Hans utbrast: Rescue of turtle - mission completed. Haha han är för rar :)


Tisdag 27.9

Hej hopp!

Idag har varit en ganska så slö dag egentligen. Vi har börjat måla om staketet till hagarna och så ska vi måla om grinden.. Färgen tog slut ganska fort idag så blev inte mycket målande. Inte för att vi klagar, det är så otroligt segt att måla staket. Enformigt till tusen.

Vi följde med Hans in till stan för att handla på svenskaffären - En skandinavisk butik där man kan hitta allt från marabouchoklad till fiskbullar. Köpte med oss en stor påse lösviktsgodis, ostbågar, dillchips och grillchips.
När vi kom tillbaka var det lunch sen en liten siesta, hehe. Vi somnade och sov typ 1,5h.
Tror det är dags att sluta med siestan för man blir så slö och seg när man sover mitt på dagen. Och massa timmar försvinner där man kan göra annat t ex rida eller sola :)

Ikväll var vi riktigt smarta och borstade iordning Jamaica och Pirris innan Cristo kom så när han hade ridit iväg kunde vi snabbt sadla och tränsa sen rida utan att middagen blev försenad för oss.
Jamaica var rätt trevlig idag faktiskt, tog dock ett bra tag samt en himla massa volter innan hon mjuknade och började jobba i form - på volten iallafall. Haha, hon är rätt jobbig för direkt när man kommer ur volten och rider lätt på långsidorna blir hon racerponny och sticker iväg som en kamel! Riktigt charmig heheh.
Fanny jobbade med volter på Prestige och tillslut förstod han att man ska flytta bakbenen i volterna och inte göra piruett. Han är nog den lataste storhäst jag träffat!!


Nu är det nog filmtajm och ryggläge i sängen, imorgon blir det uteritt med hela gänget! :)

Hoppning

I Fredags så hoppade vi lite på Corris, Fürstinna och Maika.
Ena praktikanten hoppade Fürstinna, Johanna på Maika och Jag på Corris.
Haha, det är väl tur att jag och Johanna inte tävlar i stilhoppning för vackert kan jag inte påstå att det är. Men över kom vi utan problem.








Tack Rebecca för bilderna.

/Fanny

Dåligt med bloggande den senaste veckan. Har inte hänt så mycket eller funnits något att blogga om egentligen.
Vi har två nya praktikanter som är här en vecka till.
Cristo ska snart åka iväg på semester 8-9 dagar skulle han vara borta. Så han vill att vi ska rida Diavolo varje dag typ. Så någon dag innan han åker ska han kolla lite när vi rider Diavolo. Läskigt, ångest inför det.
Igår va vi i stan och handlade lite småsaker bara, käkade lite lunch och så. Idag är vi lediga med. Jag och Johanna stannade hemma, tänkte rida Pirris och Mallis idag. Praktikanterna åkte till stranden.
Vi hoppade lite för någon dag sedan. Ena praktikanten ville inte rida så hon fotade. Ska fråga om vi kan få bilderna på oss.
Ja lite så har veckan sett ut.

Vi ska försöka blogga mera.

(Y)

Vooff.

Sötaste Taina.





VÄRLDENS GOASTE BJÖRN


Valparna!

Åh ja. Idag så var hela gänget på våran sida och kände sig som hemma. Vincent, Vilda & Loca!
Roman/Romano (hur han nu stavar sitt namn) proppsade på att vi skulle ta Vincent och Vilda idag. Men vi måste ju prata med Hans och Inger först. Vi får väl se med tiden.

Här är iallafall lite bilder från idag.
Vincent. Världens goaste kille.

Loca. Mamma till Vilda.

Vilda. Tokfian som är lite blyg av sig.



Det här är alltså grannens hundar som han vill ge till oss (förutom Loca), dom brukar smita ut och komma till oss. Här är några av hans andra hundar. Han har ett dussintal jakthundar.



Dagens träning!

Idag så hann jag med att rida både Corris och Golden. Hoppade lite lätt med Corris vilket han tyckte va super skoj som vanligt. Han har fått stå ett bra tag förutom nybörjarlektioner en gång i veckan. Har inte funnits tid till lillkillen. Men nu när vi får två praktikanter så kommer han behövas!



Sen red jag dressyr på Golden direkt efter. Han bråkade mest idag. Han lyckades lägga tungan över bettet på något vis så han hängde i bettet, kickade i galoppen och krånglade. Hmm.. Johanna tog lite bilder då hon kom hem igen precis när jag skulle börja rida så hon erbjöd sig att ta lite kort.




/Fanny

Bilder

Idag när vi väntade på att Cristo skulle komma så togs det en massa random bilder. Vi hade så mycket tid över för ovanlighetens skull. Slutade ändå med att Cristo inte kom då han fick förhinder så vi longerade Diavolo.

Pirris tvättar sin box.

Maika

Golden

Lina skriker efter maaaat

Darko & Pirris

Hans har tvättat utemöblerna som sedan ska oljas

Diavolo väntar på husse

Taina lika söt som alltid

Mallis, dräktig?




Grannens



Alone

Ja idag åker Francine hem, tänk vad tiden går fort, det har redan gått en hel månad sen hon kom!
Dock blir vi inte själva länge, utan redan ikväll kommer det två praktikanter till från Sveriges Ridgymnasium.
Ska strax åka med Hans till flygplatsen för att lämna Francine, och åker tillbaka till Malagas flygplats ikväll för att hämta de två.
Vi håller tummarna för att det är två flitiga töser som kommer, vi har ju 4 hästar att rida och ett stall att sköta!


Vi får även tacka Francine för den nya sopen! Den har redan kommit till användning och det är sååå skönt att slippa sopa med de gamla slitna borstarna.

/Johanna

C.H La Hoppla

Centro Hípico La Hoppla är ett ridcenter beläget i Entrerríos, utanför Fuengirola, Malaga som sedan 1991 drivs av Inger & Hans Hallberg. 
La Hoppla har varit auktoriserad ridskola (1991-2005) och inackorderingsstall, med ridläger, körutbildning (häst&vagn), hoppning- & dressyrutbildning (träning & tävling), privatlektioner och uteritter.

Numera ges endast enstaka privatlektioner på svenska, spanska & engelska samt uteritter.

"Förutom ett otal distriktsmästerskap i Skåne har Inger vunnit flera stora dressyrtävlingar, bland annat Drottningens pris 1960. Hon deltog i EM i Köpenhamn i slutet av 50-talet och blev uttagen till OS i Rom. Ödet ville dock annorlunda, Ingers hästar fick ett virus och hon stoppades från att delta."
http://www.sydkusten.es/showArchiveArticle.php?articleId=6592


Artiklar om La Hoppla/ Inger Hallberg:
http://www.svenskamagasinet.nu/article.75.html
http://www.svenskamagasinet.nu/shortnews.6113.html


Har du frågor om La Hoppla, maila oss: [email protected]

Svar på tal



Taina är en Leonberger.
Hon är en 9 år gammal tant, som vaktar oss om nätterna och mer än gärna kommer in för att tigga till sig en skiva salami eller något annat smarrigt.
Tyvärr har hon eksem och är väldigt torr samt sover ute dygnet runt så hennes päls är mer sträv än mjuk och gosig.



Bild nedan: Leonberger (källa Google)


Lördag

Vi är ena riktiga tröttisar, det måste jag erkänna. Jag vet inte varför vi är så trötta på just lördagar. Fredagar har vi ju hela eftermiddagen ledig så egentligen borde vi vara utvilade och pigga på lördagar??
Efter att vi hade lunchat hästarna och oss själva så somnade vi, runt halv fyra och sov ända tills kvällsfodringen. Latmaskarna nr 1.
Så hästarna har fått vila idag utom Diavolo. Men imorgon tar vi en tur i floden med Prestige, Fürstinna och Golden (om inte Inger ska rida Goldis imorgon).

Random bild - Fontänen i en rondell. Märks att Fuengirola är en häststad va?!

Juste! Red ju Fürstinna igår :) Åh nog för att man får kämpa så svetten rinner och tårarna inte är allt för långt bort stundvis och insidan av låren brinner som eld, så får man en glimt av vad som finns att plocka fram. Mycket potential, måste bara hitta knapparna ordentligt. Men förhoppningsvis vill de praktikanterna som kommer nu rida, och kan rida Golden, så jag får ha Fürstinna för mig själv lite då och då! :) <3

Mijas

Lite bilder från när vi var i Mijas.
Tack Francine för bilderna!






Hiho

Hallihallå!

Idag var vi inne i stan, åkte in klockan ett typ. Vi käkade lunch på Donken. Åh vad en QP satt fint - tills man hade ätit upp. Äckligt proppmätt..
Sen knallade vi vidare för jag skulle kolla på en finklänning till min systers bröllop i oktober i en butik som heter Gumer. Precis när vi kom fram stängde självklart butiken, samt alla andra i närheten också, nästan alla iallafall. Suuuck... Så vi gick längst gatorna och kollade inne på Zara, Bershka mfl men hittade inget skoj.
Vi hittade en glassbar med massa god glass så där slog vi oss ner en stund med en glass och kaffe. Efter pausen gick vi runt i de butiker som var öppna, sen gick vi till en bar och tog varsin öl, och vår minderåriga praktikant tog juice. Sen, hittade vi äntligen massa grejer!!
Vi köpte varsin temugg med tillhörande tesil, två sorters te mint och en med tranbär och nåt annat. Luktade delicious! I en annan butik hittade vi värmeljus och en askkopp.
Våra sista köp blev för mig: Två toppar, en rosa tubtopp och ett grå/brunt ribbat linne med virkat snyggt mönter i ryggen samt en svart handväska och en snygg ring. Det gick sammanlagt på 170kr  ;) inte så farligt dyrt vaa.
Fanny köpte shorts och en handväska.

Ja sen kom Hans och hämtade oss innan Gumer hade öppnat så blir att åka in ev imorgon före klockan två så jag hinner kolla.
Det var det. Nu ska vi rida lite dressyr på Fürstinna & Prestige!

/Johanna

Och så var denna dag avklarad.

Idag så åkte vi iväg med Inger igen och skulle kolla på stallar och så åkte vi till Mijas och tittade. Det är en gammal och liten stad/by eller vad man ska kalla det. Super mysig. Massa åsnor som man använder till "taxiåsnor". Super söta. Och så betalade Inger för häst och vagn helt random. Det var också super mysigt! Allt va super! Inger älskar att få berätta gamla historier och hennes upplevelser, hon blir på så bra humör när vi åker iväg och hittar på saker. Och då blir allt bra.
Vi köpte oss en varsin glass och kollade runt lite i dom små butikerna, och utsikten. Wow ... Byn ligger väldigt högt uppe på ett berg så man såg ut över Hela Fuengirola och havet. Gud vad man skulle vilja bo där.

Senare när vi kommit hem så tog vi oss en uteritt "Jill-rundan" som vi kallar den. För att man rider mot & förbi Jills hus. Hon bor även väldigt nära berget som brann så vi kikade lite. Det var bara svart & svart.

Våran praktikant tog en del bilder från idag. Ska fråga sen om vi kan få sno några. Jag lyckas alltid att glömma och ta med kameran när man behöver. Men men, Hon brukar vara väldig generös. :-)

Nej, nu måste vi ut och fortsätta. Cristo har ridit klart och Diavolo ska tas hand om. Sen middag!

Adiooos
/Fanny

Tjejstugan

Ja, vi är tjejstugan nr 1. Taina har bosatt sig här nere hos oss. Just nu ligger hon i vardagsrummet och snarkar. Som tack för att hon vakar över oss dag som natt så fick hon lite gottigott.







Juste, bollarna.

Glömde att skriva att vi bakade chokladbollar när vi kom hem ju. Smaskens. Fast just nu så har vi så himlans mycket godis så man smäller av. Mätt efter middagen så är inte sugen på något egentligen. Men man får väl ta lite choklad och ett glas Sangria.


Lite musik

Ååååh, Johanna drällde på golvet..



Och så lite Sangria till vaaa.

Händelserik Tisdag.

Idag så åkte vi till marknaden runt klockan 12 och kom hem runt halv 6. Lite stressigt med att fixa Diavolo, och han va inte ren kan jag lova.

Vi hittade lite småsaker på marknaden, mer hade vi inte råd med. Men det fanns massvis man ville köpa. Nästa tisdag kanske ...
Och så käkade vi lunch på en restaurang precis i närheten, pizza fick det bli.

10 st nagelack för 100 kr.

Två klockor för 140 kr.


Marknaden stängde tydligen klockan två. Så när vi käkat klart så hade alla plockat ner sina stånd. Så då gick vi till den svenska butiken och köpte havregryn och lite svenskt godis. Sen satt vi och väntade på Hans i två timmar. Helt galet vad tiden kröp fram.
Så vi tog en massa onödiga bilder för att roa oss lite.

Den svenska butiken.



Våran telefon med spanskt nummer.


Johanna köpte nya brillor.

Vi satt vid den svenska affären på en lite mur och väntade på Hans. Då hände det en olycka. En älde dam var påväg över gatan medans en bil på datan backade mot hennes håll. Varken han i bilen eller damen som gick över gatan tittade sig för så kvinnan blev påkörd bakifrån. Det var inget jätte allvarligt för bilden stannade direkt när damen skrek till men hon fick sig en knuff bakifrån så hon for fram och ramlade. Hon blev alltså inte överkörd som tur var. Men hon vart nog väldigt chockad. Inom loppet av 3 sekunder stod det massa människor omkring henne och hjälpte till. En äldre man kom och frågade oss om vi såg vad som hände och vi berättade de vi såg. När polisen och ambulansen sen kom så gick vi och ställde oss en liten bit längre bort för att inte stå i allt kaos.
Johanna vågade sig på att smygfota lite.


Det var den dagen det. Ni är jag jätte trött efter allt ståhej. Film och sova låter lockande.

/Fanny


Morgonen därpå.

Imorse vid soluppgången åt andra hållet där det inte brann.


Och Mára självklart.

Dom klarade sig

Det här var dom tre hästarna som kom igår kväll och stannade över natten. Dera stallar hade klarat sig som tur var så dom fick flytta hem igen idag. Skönt.

Hingsten. Super söt och blyg.

Ett litet ponnysto. Kollugn hela tiden och verkade helt oberörd av att få byta stall sen på kvällskvisten.

Ett till sto. En svensk tjej som äger denna. Brukade komma hit och låna ridbanan och träna hoppning.


Dom här hästarna klarade sig igår kväll. Deras hem var nära lågorna. Men som sagt så fick dom flytta hem idag igen. Slutade gott för dom här hästarna.

trötta flickor

Efter knappt 6 timmars sömn var det två trötta tjejer som morgonfodrade..

Idag har vi inte gjort mer än nödvändigt, det tog på krafterna att sitta uppe tills efter klockan ett inatt och hålla "brandvakt". Så ingen ridning, inget pyssel. Bara fodring, mockning, sopning och Diavolo.
Vi följde däremot med Hans och handlade mat.
Och Inger var med i Kustradion, vår svenska radiokanal här på Costa del Sol.

Sandra som kom hit igår kväll med sin häst i rädsla för att deras egna stall skulle brinna ner, har hämtat hästen och deras stall och hus klarade sig!

Ja det var väl det då om denna dag. Imorgon åker vi iväg på marknaden igen för att köpa nya klockor, armband osv.
Fanny kanske lägger upp bilder på hästarna som vi hade på besök under natten senare när hon har duschat. Woopwoop!!

RIP

Imorse när vi vaknade så brann det lite smått fortfarande, men allt var under kontroll. Helikoptrar & Flygplan är fortfarande ute och släcker och håller koll.

Flera stallar och hus brann ner. Ett stort avelsstall brann ner, och hästarna brann inne, samt i flera andra stallar. Hemskt.

Vi klarade oss utan problem, tack gode gud. Vinden vände inte.

Det brinner!

Troligtvis någon Idiot som tyckte det skulle vara mysigt att elda lite såhär på kvällskvisten. Resultatet, Hela Berget närmast oss står i brand. Hoppas inte vinden vänder för då kommer väl elden hit. Har ingen lust att se både hästar, hundar & människor brinna till döds...

Det började med att vi hörde sirerner från polisbilar och ambulanser. Ett par minuter senare fick vi veta att det var en brand.
Vi åkte med Hans upp och kollade på kullen och herregud. Har aldrig sett en brand som denna. Den spred sig så otroligt fort...
Nu har elden spridit sig ännu mera och är fortfarande inte under kontroll. Två stallar har brunnit ner med hästar inne, som vi vet om, och det finns hur många stall som helst runt omkring här i trakten. Tre hästar har stallats in temorärt då ägarnas hus och stallar brinner ner...

Det är fruktansvärt, och sinnessjukt att något sånt här kan hända.
Än så länge blåser vinder bort från La Hoppla, men om den vänder ligger vi risigt till.
Vad ska vi göra med hästarna? Vad ska vi ta oss till?

Allt vi kan göra är att hålla tummarna och ta emot hästar som kommer hit för deras egna hem ligger i lågor.


R.I.P

Bloggdesign?

Det är dags att byta både header och design. Bilderna från headern är ju från när vi var här i oktober, alltså nästan ett år sen! Så det är hög tid att uppdatera den.

Om någon känner sig manad eller känner någon som är bra på design så skriv en kommentar eller skicka ett mejl till [email protected]


aldrig tidigare visade - hoppbilder



Jag & Jamaica

Fanny & Cortés

ouuups........


Jag & Golden

/Johanna

Tripp till Kiosken

Idag så tog vi en tripp till kiosken med Prestige. Han behövde få komma ut och röra lite på sig. Världens snällaste.








Chefen

Igår så hade Cristo med sig sin hund Bobby, han har börjat ha med honom lite då och då. Super söt och Máras bästa vän (Tror Mára).
Så när Cristo skulle longera Diavolo så fick han med sig både Bobby & Mára på köpet, knepigt värre.


Pussicat

Häromkvällen kom lilla Pussicat på ett litet besök. Han satte sig nöjt i soffan och tvättade sig. Sen fick han en skiva salami, nomnom :)


Städning igår.

Ja, igår städade vi våran lilla stuga från golv till tak, nästan. Skurade toan, handfatet och badkaret. Satans kalk.. Men nu är det rent och fint överallt. Får se hur länge det varar.




Praktikanter

Efter morgonsysslorna och ha fixat Diavolo gick vi upp och pratade med Hans. Han hade inte fått tag på "lärarinnan från Berga" som skulle ringa ang praktikanter.
Vi gissade på att det var Åsa som hade ringt så vi ringde upp hennes mobilnr och visst var det hon!

Så nu hoppas vi på att det kommer några praktikanter från Berga i oktober :)

Idag är vår lediga dag så nu har vi inget att göra.. Livet är bra jobbigt vaa.. Vi ska lunchfodra kl ett och sen blir det nog sola och bada & dricka en mojito kanske hehe.
Fast nu sa Fanny att Judy har kommit så vi ska väl gå ut och snacka lite skit med henne.
Pussheej

Uteritt

Igår tog vi en lång uteritt till utsiktsplatsen. Det är riktigt fint där uppe, ibland är det svårt att inse att vi faktiskt bor här.





Nu ska vi åka med Hans in och handla.

Se U Later!

Grabbarna bus!

Pojkarna fick lite keltid idag vilket dom tyckte va mysigt. Prestige tyckte Diavolo var smutsig så han satte igång och började tvätta honom medans Diavolo försökte vara snäll och ge något tillbaka genom att äta upp hela Prestiges man. Vad kan man säga, Diavolo är inte van ... Haha.







Diavolo + Prestige = BFF !


/Fanny


07.09.11

Har inte bloggat på ett par dagar, har inte haft nån ork eller inspiration alls.
Igår hände inget speciellt direkt, red Golden och Fanny red Prestige.

Idag ska vi rida ut en sväng med Golden, Jamaica & Fürstinna. Ska försöka ta lite tjusiga bilder från utkiksplatsen. Den är helt underbar faktiskt!
Mm ja det var det. Imorgon torsdag, ska vi åka till två stallar här i Fuengirola. Cartujano, där Inger jobbade som stallchef ett par år, så det ska bli intressant.
Förra torsdagen var vi ju och kollade på 7 stall i närheten, bl a Christos tränares stall. Vi var även på Indalo, där de har en massa vackra hingstar som de använder till häst & vagn samt uppvisningar. Otroligt tjusiga!!
Och så ska vi ta en sväng upp till Mijas. Där har vi aldrig varit förr, men det ska tydligen vara vackert och en jättemysig by/stad eller vad man kallar det...

/Johanna


Vad ska man ta sig till

Klockan är 21:42 och vi har nu 25 grader ute.
Förra veckan hade vi 25 grader ute klockan tio. Äntligen blir det svalare ...

Mannen i mitt liv

Prestige.

Kan man hitta någon bättre? Hmm .. Nä.



Heldag på stranden

Dålig uppdatering, ursäkta.

Idag hade vi heldag på stranden, våran lediga dag. Vi lyxade till det med en fet lunch på en lite "finare" restaurang. Entrecote med ett glas öl. Sen tog vi efterätten på en glassbar.



RSS 2.0