Onsdag & halm

Hola!
Idag är det miercoles, onsdag alltså.
Igår sa Inger att hö skulle komma idag eller imorgon, och ja, då tänker man ju att det inte ska bli skitstressigt, så vi började fixa i halmförrådet med de gamla balarna och flytta lastpallar och rensa bort gammal rutten halm under.
Helt plötsligt när vi var mitt i allt så hör vi en lastbil. Yeah, kul. Så då fick vi speeda på och köra järnet och det blev superstressigt!!!
Och jag kan lova att det inte var någon liten last som kom, typ hela förrådet är fullt så nu kommer man knappt åt höet... :)


Ikväll fick vår praktikant åka på en flygtur, en ofrivillig avsittning, dock inga allvarliga skador så det är får man vara glad för. Helt plötsligt kom en Fürstinna skenandes upp från ridbanan, så det blev lite action såhär på kvällskvisten. Imorgon ska vi ha skrika-på-hästen-övningar. Eller ja, använda rösten i alla lägen, mycket användbart på dessa hästar men i början kan det ju kännas lite skumt att sitta och prata/tillrättavisa hästen med hjälp av rösten..


Lördag

Igår så hade vi storstädning utav Cristos sadelkammare och en del i Ingers. Ut med alla saker och städa från golv till tak. Skurade väggar och golv, det var lite skitigt. Vi höll på i närmare 3 timmar allt som allt med att städa och putsa saker.






Sen så hittade vi en liten fågel utanför våran stuga. Såg den inte först för den rörde inte på sig när vi gick förbi den. Sen så försökte den gå lite men ramlade bara omkull så vi tog den i en handduk och gick till Inger och frågade vad vi skulle göra med den. Ge den till katterna eller släng över den till grannen. :-(  Ush.
Så släppte den på grannenes sida men den rörde sig inte stod bara stilla och glodde. 
Senare under dagen så hade troligtvis någon katt eller hund satt tänderna i den. RIP. Men den hade troligtvis någon hjärnskada eller något för den verkade inte vara medveten om omgivningen och kunde inte stå utan att vingla.


Det var säkert Pussicat/Mustafa/Loppan som hittade fågeln. Han låg utanför våran stuga och såg mätt och nöjd ut.


Nu ska vi äta lite lunch och se på något program/film, sen blir det till att ut och rida Prestige. Hann inte rida honom igår och så skulle Golden behöva gå. Vi får väl se hur det blir.

/Fanny

Ojsan

Har gått ett par dagar sen vi uppdaterade senast... Finns liksom ingen ork egentligen, vi gör så himla mycket hela dagarna känns det som.

Vi hoppade iallafall i förrgår. Jag hoppade Jamaican & Golden.
Med Maika gick det bra, speciellt mot slutet och vi fick in flytet och det blev inte så ryckigt som det annars är med henne...
Golden gick det sådär med, vi hoppade en övning, där en oxer var uppe. Först gick det skitbra över den men så fort Fanny höjde den ett snäpp och gjorde den bredare så gick det inte. Jag & Golden kom inte över och till slut gav jag tyvärr upp. Det var en 35+ i solen och jag hade huvudvärk och var råsvettig överallt.

Jaja, så kan det gå. Igår red jag Maika en snabbis på banan för att hon inte skulle bli stel efter hoppningen och det kändes kanon verkligen! Fanny har ju haft lite undervisning för mig och när jag verkligen tänkte på min sits, skänkeln, spända magmuskler, blicken uppe, yttertygel, plocka med inner ja, då funkade det mycket bättre!!
Men det är ju som sagt mycket att tänka på, nåt glömmer jag alltid ;)

Får bli mer update imorgon, då är vi ju lediga.
Kanske drar en sväng till stranden, där var vi ju igår. Supernice var det!
Adios!

Markarbete - Dagens

Första ridpasset blev markarbete.
-Fanny & Cortez
-Francine & Fürstinna
-Jag & Jamaica

Övningen var som två delar, den första gick ut på att få flyt i galoppen och korta/länga om det behövdes samt räkna galoppsprången.
Sedan i "del 2" var det tre galoppbommar sedan ett hinder.
Övningen heter "Hitta rätta rytmen" och var mycket hjälpfull för mig som red Maika som är så kort i steget och har svårt att bedöma avstånd.. Det tog ett par gånger men till slut kunde hon byta galopp över bommarna på långsidan samt hoppa hindret utan att behöva klämma in ett panik galoppsprång och sen flyga rätt upp i luften över hindret! ;)
Flyt helt enkelt!!

Två bommar på långsidan med 22m mellan. Tre bommar framför oxern med 3m mellan.

Ridpass 2:
Francine & Prestige
Jag & Golden
Fanny = Ridlärare

Tanken var att vi skulle göra samma övning som förra passet meen självklart hade vi glömt att vattna så vi fick ta ett kort pass på ridbanan istället.
Fanny hade lite sitsträning med mig och fy tusan vad jobbigt det är alltså. Innerlåren brände som eld och magmusklerna gjorde sig påminda om sin existens vill jag lova. Sexpack innan jag kommer hem!
Jag hade fullt upp med Golden och min egna sits så har inte riktigt koll på var Francine ägnade sig åt med Prestige men mycket galopp på volten såg jag iaf.
Imorgon ska Inger ha lektion för henne & Fürstinna :)
Fanny & jag ska skutta över hinder med Corris och Maika, vi ska flyga bland molnen med våra ädla springare, foton kommer, höhö.


Ska vi leka?

Lite bilder mest när Diavolo och jag skulle leka kull. Aah han fattade noll men tyckte det var jääätte kul och leka rallyponny och sprang runt.



 

/Fanny


Idag är en ganska bra dag

Idag har vi kört stenhårt! Hehe nej då men vi har hunnit motionera alla hästar, mer om det kommer i *dagens träning* senare.

Igår gjorde vi värsta pastasalladen med pastafjärilar, kyckling, bacon, paprika, lök, morötter, sallad och majs. Den kommer räcka i minst två dagar till! Supergod dessutom, men vi är ju mästerkockar så ;)
Vi slappade ett bra tag vid poolen idag och jag har bränt nyllet känner jag och det är ju orutinerat och väldigt oskönt måste jag säga... När vi hade solat och badat klart var det äntligen ledigt i köket så vi passade på att röra ihop en kladdkaka, äntligen. Vi har tänkt göra det i en veckas tid men det har liksom aldrig blivit av, förrän idag.
Så imorgon blir det fika efter första ridpasset!! Självklart ska vi ha grädde och färska jordgubbar till också.

Fidel (stavning?) som äger Malibu var här och red nu ikväll också, oväntat. Så nu har han varit här hela två gånger på jaa... sen Mallis kom hit och det var ju ett riktigt bra tag sen. Vi hann tyvärr inte se honom rida, för han red bara en halvtimme eller så, men nästa gång får vi springa ner och kolla, vill ju se hur han rider vår fina prinsessa!
Men ja, det var det om dagen det. Tainis var så söt när vi skulle gå upp och säga godnatt så hon bjussar på bild idag :)

Dagens träning!!

Idag har vi motionerat nästan alla hästar.
Fanny red Cortez, jag red Jamaica och Francine (vår praktikant) red Fürstinna.
Vi tog ett dressyrpass på sisådär en 45-50 min direkt efter morgontjänsten och mockningen. Varmt var det men det är det ju iof alltid.

Vi har också hunnit med att longera Golden. Han var lite tjurig i början så Fanny började longera sen fick Francine ta över. Han är väl inte sådär jätteförtjust i att bli longerad men mot slutet gick det bra!

Nu strax ska vi ut till stallet och göra iordning Prestige så han också får motioneras idag. Sitsträning står på schemat och Fanny ska vara ridlärare!
Hur bra är det inte när man har en egen tränare som arbetskollega?!!! ;)

/Johanna

Snoop dog

Gossigaste Chapsen. Mamma blev totalförälskad så om mamma vill ha en sån valp ska Inger rota fram uppfödarens nummer så kan vi kanske ordna en valp!


/Johanna


Mina nya ridbyxor

Mamma kom ju med leverans på ridbyxor. Det blev de kejsarröda från Horze. Fanny har ju ett par likadana fast blåa som hon trivs jättebra med.
De var supersköna när jag satte på mig dom och satt perfekt. Tog en storlek mindre eftersom de kan töja sig litegrann och ja det är ju inte så ovanligt.

Efter TIO minuter hade de töjt sig i rumpan och efter ett kort ridpass var nästan all skoning i rumpan borta och det är så nött att man ser igenom dom, samt sitter de superslappt i benen. Mycket besviken för Fannys är fortfarande i jättebra skick trots att hon använt dom flera gånger.
Vet inte vad jag kan göra eftersom jag är i Spanien men förhoppningsvis går det att lösas på något vis!
Therese som jobbar på Horze i Upplands Väsby borde kunna ordna nåt tycker jag, hon är verkligen en toppenexpedit, så håller tummarna för att det ska gå att lösa!!




Idag

Idag så var vi lediga så vi passade på att rida lite. Jag red på Malibu som nu är helt återställd efter det lilla kolikanfallet hon fick. Men det märktes att hon inte ridits på ett par veckor. Stel och seg. Annars brukar hon alltid vara väldigt mjuk och framåt. Hennes ägare kom även ner precis när vi ridit färdigt. Han är inte den lättaste att prata med .. Han står mest och glor och säger inte så mycket. Han lyckades iallafall svara på min fråga när han skulle komma och rida sin häst, imorgon sa han. Så hoppas han kommer imorgon och rider. Det är så synd att Mallis ska stå och förfalla när hon är så fin.
Johanna red på Maika. Hon var tydligen väldigt stel idag med. Jag tror att alla hästar blivit lite slöa efter dom här dagarna som vi haft fullt upp för vi har inte ridit på några dagar, endast uteritt igår.
Praktikenten red på Prestige. Hon kämpade på bra. Självklart så dummade Prestige sig och lekte att han var gammal gubbe och inte kunde gå. Men hon kämpade på bra, hon fick fram honom tillslut. Men hon tyckte att det var väldigt jobbigt, vilket jag förstår. Prestige är inte rolig att rida när han håller på sådära. Men det blir nogg bra i slutändan, ska hjälpa henne med honom så hon får se Prestiges andra underbara sida när han visar vad han kan.

Sen ska jag ha lektion för tjejerna, då jäklar ska dom rida! Haha.

Bloggen fick semester!

Bloggen fick ett par dagars semester. Johannas mamma var här och hälsade på ett par dagar. Så vi har varit iväg och haft fullt upp.
Våran praktikant kom i fredagskväll. Jätte skönt.
Cristo har varit borta ett par dagar. Så alla rutiner har varit lite ur balans när det är en massa ändringar i vardagen. Men på måndag (Imorgon) så kommer allt återgå till det vanliga. Cristo kommer och rider som vanligt. Det är faktiskt lite jobbigt när allt är upp och ner, man har ingen koll på något och det händer så mycket på samma gång.
Igår så var vi hemma hos Lotta och Cristo och hjälpte till och dekorera inför deras stora grekiska fest som dom skulle ha. Lotta (Inger & Hans barn, Cristos fru) frågade om vi ville stanna på lite grillfest men vi fick tacka nej, vi var tvugna att åka hem och fodra hästarna och så kunde vi ju inte lämna våran prakrikant helt själv första kvällen!

Men vi ska försöka blogga mera och oftare, vi får skärpa oss lite!

Svar på tal



Det gick bra! Efter en låång stunds longering kom magen igång och hon mår toppen!


Dåliga vi är..

Vår uppdatering är verkligen usel, och det får vi be om ursäkt för.
Vi har massor att skriva om och massa bilder att lägga upp men det blir inte av :( Förlåt!

Min kära mor är på besök här i Spanien, och bor nere i stan på ett flott hotell. Idag var de över och tog några koppar kaffe och fick en rundtur på gården, samt lämnade över 3 par ridbyxor samt lite kläder. Najs!
Imorgon kommer de och hämtar oss efter morgontjänsten i stallet så drar vi in till stan för en heldag med shopping, sol & bad och restaurangbesök!  Ska bli mysigt att få umgås med mamma och komma iväg lite från gården.
Dock måste vi vara tillbaka 22:30 för vår praktikant kommer imorgon kväll.

Ikväll fick fina Malibu en släng av kolik.
När jag innan fodringen gick förbi hennes box så låg hon ner men såg pigg ut. Tänkte att hon kanske bara vilade eller nåt, inget skumt direkt. När jag fodrade kraft så stog hon upp och bankade på boxdörren som vanligt.
När vi skulle fodra halm till henne så låg hon ner igen och hade inte rört maten och hon brukar kasta i sig kraften snabbt som ögat.
Så det var bara att ta ut och longera trav-galopp-trav-galopp-skritt-lyssna magen-byta varv-trav-galopp osv tills magen hade kommit igång.
Efter en halvtimme ungefär hade hon gjort Nr.2 ett par gånger och magen klonkade så då kunde vi börja andas ut. Hon fick komma ut i hagen igen och stå där tills klockan 22 för då började hon bli nervös och ville in, men magen klonkade och hade sig så förhoppningsvis mår hon bra imorgon och ligger inte död i boxen.
Inte konstigt eg att hon fick kolikanfall för ägaren har inte varit här och ridit på flera veckor, så troligtvis ska vi börja rida henne igen, vilket vi är mycket glada för.
Saknar att hantera och rida henne. Som det är nu tar man bara ut och in henne från hagen och det är ju inte samma sak som att rykta och gulla och rida direkt..
Happy ending iaf. Håll tummarna för att hon lever imorgon!!

Prestige De Laubry





Namn: Prestige De Laubry
Ålder: 19 år
Kön: Valack
Mankhöjd: +170cm

Prestige är en redig karl som är lugn och stabil i hantering trots sin storlek. Han kommer från ett hoppstall men har endast utbildats och tävlats i dressyr. Dock tycker han att hoppning är superskoj!
Han är Cristobals förrförra tävlingshäst men är nu pensionär, vilket han stundvis dock glömmer bort och kan uppföra sig som en unghäst. Andra gånger kan han propsa på att han är pensionär och absolut inte ska jobba, och då måste man vara bestämd och få fram honom annars står han och studsar som en studsboll.
Han har ett otroligt fint steg och är mycket bekväm att sitta på.
Han är tävlad i dressyr på mycket hög nivå och kan göra allt från superökad trav till galoppiruetter, piaff, passage och galoppombyten i varje steg.
Om man vill och jobbar hårt så kan han lära sin ryttare det mesta. En riktigt fin läromästare!

Löshoppning.

Förra fredagen så löshoppade vi Cortéz. Den bästa ponnyn. Det första han gjorde när vi släppte honom var att rusa till andra sidan och slängde sig ner och rullade sig. När han var klar, ja då tyckte han att vi kunde börja hoppa.
 Började med två låga kryss, och till slut var vi uppe i 1,10m som han hoppade utan ansträngning. Man tycker ju att det ändå borde vara lite jobbigt för honom, han är ju bara 1,39 i mkh.

Först så tyckte han att det var lite väl lätt.







På bilden under hoppar han 1,10 utan problem!


Det finns massvis med bilder på Corris när han hoppar, men kan inte lägga upp alla skulle ta mig år och dagar. Men nu fick ni se några iallafall.

/Fanny


(Sat-) Mára! - Igen!

Ja, man skulle ju egentligen kunna lägga upp tusentals bilder och videoklipp på Mára. Hon gör alltid konstiga och korkade saker som man kan sitta och skratta åt.

Vi löshoppade Cortéz i fredags. Sen när vi skulle bygga bort allt så kom Mára springandes ner till oss och sprang runt som en Galning! Det går inte att beskriva i ord hur totalt borta i skallen den dära hunden är ibland, haha. Vi skrattade så mycket år henne att det tog oss mycket längre tid att bygga av banan än vad det egentligen skulle ha gjort. Men kul var det kan jag lova!

Får ursäkta att bilderna är lite suddiga.




Tackar han som uppfann poolen!

Nu innan läggdags så hoppade vi i poolen. Det var varmare i vattnet än i luften, lite galet. Men man behöver svalka sig lite innan man hoppar i säng. Våran stuga, speciellt vårat rum är väldigt litet så det blir så instängt och Varmt!

Dagen idag har rullat på som vanligt. Chefen var tillbaka efter ett par dagars ledighet. Så nu är allt i sin ordning. Inger har sin gamla elev som red här för flera år sedan och har kommit hit varje år och ridit Golden vilket är rätt skönt. En häst mindre att rida. Eftersom att det är för varmt under dagarna att rida så hinner man inte med alla hästar varje dag. Runt sju brukar det vara okej att rida första hästen. Men Cristo kommer kl sex/sju på kvällen så man hinner bara rida när han är iväg till sin tränare. Då brukar vi passa på att rida lite, han är ju borta i två timmar så man hinner gott och väl. Klockan tio så blir det mörkt. Det är synd för det är då som det är som skönast ute.

Johanna lärde sig även att dyka idag! Efter 20 år så klarade hon det. YEEAAH! Fast vi får finslipa lite innan hon kan börja tävla i dykning!

Nu blir det till att se på en film och sova.
På fredag kommer praktikanten!

God natt!


Diavolo & Jag

Ja, så blev det så att jag red Diavolo igår. Det gick inget vidare om jag ska vara ärlig.
Jag är inte van vid den typen av häst som Diavolo är. Jag är alldeles för orutinerad som ryttare och han är inte direkt den lugna och stabila typen.

Jag red i skritt och trav, på ett vanligt tränsbett, och gjorde mycket volter och sidförande rörelser. 
Eftersom jag aldrig ridit honom förut vill man ju inte hålla på och försöka göra ditten och datten :)
Hans steg. Herre min gud. Hans trav var så stor att jag knappt kunde rida lätt haha. Ruskigt så stort steg en häst kan ha!!

Dock tror jag inte att jag är så sugen på att rida honom igen, åtminstonde inte så länge han tränas så pass hårt, om ett par år kanske, när hans karriär är över (dock har den ju inte ens börjat, men ändå)..  
Jag kände att han var väldigt osäker och tog minsta lilla skänkel eller förhållning och gjorde nåt annat än det jag bad honom om. Hispig häst typ :p Anyways så ska Fanny rida honom imorgon, jag tror dom passar bra, iallafall bättre ihop, för att hon är ju en mer rutinerad ryttare än jag.

Nu är det dags att gå upp och äta frukost tror jag. Sen ska vi be Hans att köra oss till mataffären för idag ska vi baka :D

/Johanna

Vår chef

I onsdags tittade vi på Cristo när han red Diavolo. Vi tog lite kort och filmade så här kommer det..










Igår sa han också att han inte kommer till stallet förrän på tisdag igen så vi ska longera Diavolo och om vi vill, så får vi pröva att rida honom. Hjälp! Vågar man det? Vågar man rida en så pass fin och värdefull häst? Skulle iof vara kul att rida en så pass "ung" och utbildad häst. Alla hästarna vi annars rider här på La Hoppla är ju 14 år och uppåt...

Cortéz




Namn: Cortez
Född: 1997
Mankhöjd: ca 139cm, maxad C-ponny

Cortéz är en trevlig häst med härligt temperament. Han är supercool i alla situationer och det är inte mycket som får honom att lägga öronen bakåt. Att bli duschad är dock ett undantag, då det är bland det värsta han vet och då kan bli lite kaxig.
Han är en "storhäst i ponnyformat", och det bästa han vet när det kommer till arbete är att hoppa höjdhoppning.
Inom dressyren har han tävlat upp till msv nivå i sina dagar, och om man är envis kan man få fram tävlingshästen i honom, men för att få honom att vilja jobba krävs en hel del arbete.
Inom hoppningen däremot har han trots sin storlek lyckats ta sig över hinder på 1,40m!
Nu de senaste åren har han mestadels gått nybörjarlektioner.

Tala ut!

Skulle vara skoj om ni som läser kom med lite kommentarer.
Vad vill ni läsa om t ex?
Något speciellt här på La Hoppla som ni vill att vi ska skriva lite extra om?
Kom igen och ge oss lite inspiration!! :)


Chapsen ligger och väntar förväntansfullt på att få svara på era frågor...

Bildbomb 2









Ibland får man unna sig lite.

I måndags så gjorde vi en sockerbomb på kvällen till en film. Glass, chokladsås och grädde. Ibland så måste man ju få unna sig lite onyttigheter för att orka med.
Det är så jobbigt med glass här för den smälter så jädrans fort. Så fort den inte ligger i frysen så smälter det på två röda!



Vi var även med Hans in till stan och handlade lite mat. Lunch och frukost och så lite mera gottigott saker.
Så idag gjorde vi en stor pasta med kycklingsallad, massa gott. Den räcker i två-tre dagar vilket är skönt så slipper man fixa lunch varje dag. Lite lime och Zup så vi kan göra lite Mojitooos!

Kurr kurr!

Nu när vi sitter här framför datorerna och kollar lite så har vi ytterdörren öppen och våra fönster i ett försök att få in lite svalare luft! Då kommer lilla Tainis på besök och kollar läget. Hon tycker väl att det är dags att hoppa i säng.



Vi fick även ta oss en riktigt svalkande dusch ikväll. Hans har inte köpt varmvatten ännu så antingen får man duscha kallt eller gå upp och låna Ingers dusch.
I våran stuga så använder man sig av gas för att värma upp vattnet. Det är ju inte så stora behållare med gas så det räcker inte så länge, och Hans är inte blixten på att köpa mera. Men men, ibland så kanske det kan få vara skönt när man känner fört att duscha kallt och svalka sig lite efter en stekhet dag.
Idag hade vi dock väldigt skönt väder. Molnigt och svala vindar. Det är skönt med lite omväxling, ett par dagar utan strålande sol dör vi nog inte av, snarare så man önskar sig det ibland.

Bildbomb 1

Det här är Diavolo. Han är 9 år och har varit i Cristos ägor sedan 4 års ålder. Han har ännu aldrig varit ute på tävlingsbanorna då Cristo vill komma upp till Grandprix-nivå och alla olika rörelser och grejer ska sitta i ryggmärgen.
Igår så vi släppte ut Diavolo i pickaderon en timme på kvällen. Han hade vääldigt mycket energi efter att ha stått inne hela dagen då Cristo inte kom. Så jag sprang in och hämtade kameran vilket resulterade i över 100 bilder. Här kommer första bomben!

 

Efter 10 minuter hade han hoppat och studsat så mycket att han ville gå in. Han blev sur på oss för att vi inte lät honom gå in, haha :)

När man ska må bra!

Vi brukar unna oss med lite drinkar och mys på fredagarna till lunch när vi är lediga. Mojitos brukar vi göra. Super smarrigt. Inger har också fått smakat på en del och älskar det med. Så lite bilder från i fredags:



Till lunch så blev det pasta med pesto soppa. Super smarrigt!

 


Mara & Taina

Maras största idol här i livet är Taina. Hon ska göra samma sak som Taina gör: Äter Taina hästbajs - ja då äter Mara också. Står Taina och spanar på nåt, då ska Mara också spana. Dock har Mara ingen aning om varför dom ska stå och spana, men men. Allt för sin idol, visst?
Mara gör ofta försök till att leka med Taina. Taina däremot tycker att Mara är en riktig odåga... Dessa sabla fans va?! ;)

Taina!

När vi skulle bomma igen stallet för kvällen så kom Taina och kollade läget. Hon älskar att vara i halmförrådet och skälla på den skölpadsfärgade katten och klia sig längsmed halm/höbalarna.




 


Prestige!

Red Prestige nu på kvällskvisten. Underbara häst! Han har blivit som en helt ny häst. Arbetsvillig och pigg! Förut så gick det knappt att få fram honom utan att han stegrade eller bockade. Nu springer han fullfart framåt utan att man behöver driva som en galning. Galoppombyten, piruetter, passage, galet ökad trav, ja allt kan man göra.
Prestige är Christos gamla dressyrhäst som han tävlat Grand Prix med, så han kan ju en del den hästen. Bara man får fram hans vilja att arbeta och göra saker.
 Nu så är han prima. Ah, det är så underbart när man ser sådan stor skillnad på honom. Hoppning och dressyr, han älskar det. Han ville inte ens gå hem till stallet, han ville fortsätta att arbeta.



Johanna red Maika, Judy's häst. Judy är på semester så hon bad oss ta hand om Maika, rida och pyssla.
Hon ansåg att Maika var ganska framtung, tog tag och hängde i bettet. Hon var även väldigt framåt och pigg. Men efter en stund när Maikan började fokusera lite mera så var hon väldigt fin och trevlig. Det såg även väldigt bra ut mot slutet, Maika såg avslappnad och nöjd ut.
Det var även första gången som Johanna red Maikan på banan. Men Judy ska vara bortrest i lite drygt tre veckor till så det finns gott om tid för Johanna att pröva på och hitta alla knappar. Kommer nog gå super bra.

Träna Balansen - film

Hoppövningen som vi gjorde i måndags (tror jag det var?) som jag ritade upp så fint, den filmade vi också när jag och Fürstinna kör den.
Dock har hon en ovana att alltid hamna i fel galopp efter första hindret, så ja, lite förvänd galopp bjuder vi på ;)

Yey!

Nyss så kom Inger ner med en peng till oss. Vi fick 500 kr av Gloria för att vi har ridit Malibu och tagit hand om henne. Lite roligt, inget vi hade förväntat oss. Inger hade dock sagt till Gloria att hon skulle betala oss för att vi tagit hand om Malibu.


Men nu så ska ägaren komma ner och rida Malibu varje dag.
Inger hade även berättat att vi hoppat lite på Mallis. Ägaren blev chockad, Hoppa på Mallis?
Självklart! Dom trodde väl att det inte gick att hoppa henne. Men jodå.


Goldenfürst

Igår var lilla Golden ute i pickaderon, då tog vi lite kort. Visst är han charmig den lilla grisen? ;)


Beställning

Min kära mor har nu fått en liten beställning med sig, hon ska ju komma hit den 17 augusti. Mina svarta ridbyxor från Hööks som kostade 299kr var ju som väntat kass kvalite. Hoppas dock att hon känner sig givmild så jag får båda paren ridbyxor för jag kan inte riktigt bestämma mig, tycker båda är riktigt snygga.
Horze Grand Prix helskodda ridbyxor, dam
Helskodda Royal från Hööks, färg Grafitgrå 599:-
Helskodda Grand rix från Horze färg Kejsarröd REA 503:-

Vi får väl se vilka det blir! Väntar med spänning (och hoppas innerligt att jag får båda)!
/Johanna

Gårdagens träning

Igår, mitt på dagen när det är som varmast tog vi och red Malibu och Dominica.
Eftersom vi inte rider någon av dom särskilt hårt så passade det bra ändå.
Malibu var supersuperduktig igår!
Började med att rida förbi hinderstöden i hörnet av ridbanan som var så farliga sist jag red, då hon reste sig och så. Det var inga problem! Inte ett dugg, utan hon gick förbi utan att ens blinka!
Sedan gjorde jag mycket volter och skänkelvikningar i skritt, sedan samma sak i trav. Sedan rätt mycket fattningar och avsaktningar, halter, bakdelsvändningar mm. Vi har bestämt att vi inte ska börja med galoppen förrän hon är helt trygg i skritt och trav, dock tror jag att man måste bråka lite med henne och gå igenom hela "resa sig för allt"-stadiet. Skänkelvikningarna snett igenom i trav var klockrena, dock måste man numera driva driva driva för att hon inte ska sakta av. Men när hon är sådär bra blir man så glad! Känns som att hon börjar bli lite tryggare i sig själv, och är inte lika nervös som när hon kom hit.

Malibu

Fanny red Dominican, bara för att! Hon red med kandaret, och det såg riktigt fint ut, om man jämför med när vi red henne i oktober. Hon gjorde ungefär samma grejer, skänkelvikningar, volter, fattningar, gångartsbyten mm.
Fanny var rätt nöjd, dock var Dominican (snäckan som jag kallar henne) stel och oriden, hon har inte ridits på banan sen oktober så kanske inte så konstigt! Dock tyckte hon att galoppen var obekväm och sadeln med! ;) Hon kan säkert ha Fürstinnas sadel.

Dominica


FRIDAG

Fredag och vår halva lediga dag.
Nu väntar vi på att Hans ska bli klar så vi kan åka in till Mercadona och kirra lite cigg och godis. Vi har slappat och kollat på film och började nästan gråta, så sugna på godis var vi. Smått desperata också haha.
Juste! Det var kaos här igår! Kylen och frysen i stora huset gick sönder. Tre år gammal och den kollapsade. Så vårt kylskåp är nästan helt fullt nu! Ni ska se hur det ser ut annars! Ost, smör, dipp till chips, lite bröd, lök och lime. Och en kanna med mynta-vatten. Det är vad som brukar finnas där inne normalt sett ;)
Dock så har det varit tre gubbar här idag och fixat den, så snart blir det tomt igen. Fast i och för sig, nu ska vi iväg och handla, och vi fick vår första lön i tisdags!! :)

Om 1,5 veckor kommer vår första praktikant, det ska bli roligt och skönt med lite hjälp, framför allt med att rida för nu har vi 6 hästar i stallet som alla ska motioneras dagligen helst, men det hinner vi inte...
Idag har vi lite inspiration känns det som, så håll utkik, kommer nog ett par inlägg till idag :)

ännu en dag

Vi jobbar och sliter som djur. Vi har hunnit med en 1,5h-uteritt och ett kort dressyrpass, kollat 2 filmer och chillat rätt hårt idag.
En tjej som heter Caroline var här idag. För 15 år sen var hon elev här och hon är supertrevlig, hon har precis flyttat ner till spanien igen. Henne kommer vi nog att umgås med en del framöver, då hon bjudit med oss ut på fester och middagar under vår kommande framtid här i Fuengirola.
Hon kommer att komma hit lite då och då och rida Fürstinna, då Inger propsar på att hon ska köpa hästen hehe. De verkade komma bra överrens idag men hon lär ju testa Furran ett par gånger på banan och både rida dressyr och hoppa.

Jaja, nu är det läggdags och imorgon ska vi försöka ta tag i bloggningen för vi har flera hundra bilder och ett par filmer som vi inte lagt upp här. Vi får bättra oss!!
Gonatt

/Johanna

(Sat-) Mára!

När Mára är uttråkad, när varken Chapsen, Darko eller Taina vill leka med henne så kommer hon springandes ner till våran stuga och hoppar i sängarna.
En dag så skulle hon hjälpa till och vika lite tvätt. Hon tyckte att Johannas strumpa var dåligt vikt så hon skulle fixa tyckte hon.




Igår så tyckte Mára att hon skulle hjälpa till och vattna ridbanan åt Christo. Så hon följde glatt med mig ner och for runt och bet mig i hälarna. Sen när hon insåg att jag inte ville leka med henne så gick hon och lekte med sig själv. Sprang mellan sprinklarna och jagade vatten. Tyckte hon var roligt! Sen var hon inte längre vit någonstans.


rubrik

Direkt efter morgonfodringen passade vi på att rida ut en sväng på Fürstinna & Jamaica då det var riktigt behagligt ute, inte för varmt och det blåste lite skönt.
Vi tog Jill-rundan. Den tar ca 30 min och man rider förbi en bekant som heter Jill, därav Jill-rundan.
För att utöka turen lite red vi runt "kullen" en riktigt brant backe upp och sen ganska bra lutning neråt så hästarna fick jobba lite.

Idag har Inger pratat med Malibus ägare, som måste komma ner och betala stallhyra samt betala för skoning för Mallis hovar börjar bli dåliga och måste verkas.. Inger tyckte även att Mallis ägare ska betala oss för det jobb vi gör med henne. Även om vi inte rider henne hårt eller varje dag så är det mycket jobb med henne. Det är som att rida in en unghäst, hon har en dum ovana att så fort nåt blir jobbigt eller är "lite läskigt" så reser hon sig.
Hon är lagd åt det nervösa hållet och man kan inte tillrättavisa henne utan att hon hoppar och reser sig så det är mycket traggla traggla traggla samma sak om och om igen.
Sist jag red henne var hon jätterädd för bommarna och hinderstöden i hörnet av ridbanan. Skrajjiiigt ska Mallis och började resa sig. AjAj säger man då och lägger en volt och gör om proceduren tills hon går förbi utan att bry sig. Man får ha tålamod och åter tålamod.

Nu har vi nyss solat, badat och ätit lunch och ska ta det lugnt fram till kl fem-halv sex. Känns som att en siesta skulle sitta fint, sova en halvtimme-timme hehe :) 
Hörs sen!

/Johanna

Hoppbilder

Här är några bilder från dagens hoppning. Filmerna går inte att kolla på i datorn, så får gå igenom dom i kameran och skriva upp vilka som ska läggas upp på youtube :)

RIDPASS 1 - Johanna & Fürstinna, Fanny & Cortez






PASS 2 - Fanny & Goldenfürst, Johanna & Prestige




Måndag

Idag har det tro det eller ej - regnat!!! 1:a augusti och det regnade!! Lite muller och åska hörde vi också men bara ett par minuter.
Eftersom det var så svalt idag passade vi på att rida 4 hästar direkt på morgonen, och vi hoppade!
Vi gjorde en övning som kallas "Träna balansen".
Den går ut på att man har två oxrar med 21m avstånd. Mellan hindrena ska man lägga en volt innan man fortsätter till nästa hinder. Vi la även till ett litet kryss på volten, så det blev mycket att tänka på.
Just denna övning var väldigt bra, och den går att rida i båda varven.

Fürstinna, Cortez och Golden fixade det utan problem. Prestige däremot var svår att samla upp (för då ville han sakta av) och han är inte den smidigaste så jag tror vi rev 3 eller 4 bommar på en halvtimme! 
Här har jag ritat en jättefin bild. Konerna är hjälpmedel för att komma rätt in på första hindret, komma rätt på volten och så rakt ut, så man inte genar!!

Vi har tagit en massa bilder och filmat lite så det kommer upp senare. 
Snart ska vi ut i stallet igen och duscha Diavolo, ta dropping, ta in Jamaica & Malibu och till sist fodra. 
Klockan sju kommer Cristo och då ska Diavolo vara så putsad att man kan spegla sig i hårremmen ;) Haha nej då men han ska blänka och glänsa!!

RSS 2.0