rubrik

Direkt efter morgonfodringen passade vi på att rida ut en sväng på Fürstinna & Jamaica då det var riktigt behagligt ute, inte för varmt och det blåste lite skönt.
Vi tog Jill-rundan. Den tar ca 30 min och man rider förbi en bekant som heter Jill, därav Jill-rundan.
För att utöka turen lite red vi runt "kullen" en riktigt brant backe upp och sen ganska bra lutning neråt så hästarna fick jobba lite.

Idag har Inger pratat med Malibus ägare, som måste komma ner och betala stallhyra samt betala för skoning för Mallis hovar börjar bli dåliga och måste verkas.. Inger tyckte även att Mallis ägare ska betala oss för det jobb vi gör med henne. Även om vi inte rider henne hårt eller varje dag så är det mycket jobb med henne. Det är som att rida in en unghäst, hon har en dum ovana att så fort nåt blir jobbigt eller är "lite läskigt" så reser hon sig.
Hon är lagd åt det nervösa hållet och man kan inte tillrättavisa henne utan att hon hoppar och reser sig så det är mycket traggla traggla traggla samma sak om och om igen.
Sist jag red henne var hon jätterädd för bommarna och hinderstöden i hörnet av ridbanan. Skrajjiiigt ska Mallis och började resa sig. AjAj säger man då och lägger en volt och gör om proceduren tills hon går förbi utan att bry sig. Man får ha tålamod och åter tålamod.

Nu har vi nyss solat, badat och ätit lunch och ska ta det lugnt fram till kl fem-halv sex. Känns som att en siesta skulle sitta fint, sova en halvtimme-timme hehe :) 
Hörs sen!

/Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0